Tarinoiden taikaa Oulun pääkirjastolla

Tarinoiden taikaa -näyttely on nähtävillä kirjaston toisessa kerroksessa perjantaihin 13.10 asti. Näyttelyn on valmistanut avoimen varhaiskasvatuksen sanataidekerho Tarinavintti, jossa on juuri nytkin tilaa uusille kotihoidossa oleville 3–5-vuotiaille lapsille. Tervetuloa mukaan leikkimään ja nauttimaan sanataiteesta!

Tarinavintissä leikitään, luetaan, leikitään loruleikkejä, retkeillään, musisoidaan, nauretaan, keksitään omia tarinoita, tehdään taidetta, satujumpataan, sekä tietenkin sanataiteillaan.

Kesän jälkeen aloitimme kerhoilun vielä lämpimissä merkeissä ja innostuimme muun muassa Hilpeästä uimaretkestä (Toivola & Pertamo) ja Hulda kulta, tästä pääsee rannalle! -kirjasta (Majaluoma). Lasten taideteoksissa on mukana niin oikeasti hiekkaista uimarantaa, kummallisia ötököitä kuin taikasadepilviäkin.

 

RANNALLE TARVITSEN MUKAAN…

 

Aurinkolaseja, Hello Kitty-pullovettä, hiekkalapioita, hiekka Hello Kitty-purkin, mehua, semmosen millä voi uida ja sukeltaa siellä – uimapuku! Ihmisiä ja koiran ja kissan mukaan leikkimään. Tikkarin ja pillimehua. Aurinkoa! Maitoa, karkkiuimapuvun. Uimamekon ja sellasia kellukeita mitä käyttää lapset.

 

RANNALLA VOI…

 

Uida näin (näyttää käsillä). Siellä voi myös pulikoida! Siellä voi katsoa perhosta, norsua, papukaijaa ja kettua. Ottaa sateenkaarihameen mukaan. Leikkiä norsu-leikkiä. Ottaa mehua mukaan ja rusinoita. Siellä voi katsoa kelloa, laittaa rasvaa, kalastaa, ostaa jätskiä, mennä ravun kanssa uimaan ja laittaa paljon hiekkaa toisen päälle. Sitten mennään toiselle rannalle uimaan!

 

Yhtenä kokonaisuutena näyttelyssä on Mainion herra Iloisen (Kivelä & Bondestam) innoittama hassu kaupunki, johon olemme rakentaneet taloja ja muovailleet monenlaisia asukkaita.

 

HASSU KAUPUNKI

 

Hassu kaupunki sijaitsee maassa. Aurinko paistaa pilvien edessä. Hassussa kaupungissa on lasipullo. Siellä on myös semmosia taloja.

Kaupungissa asuu pupu, Tessa, Lotta, Venla, Santtu, Liisa, mun äiti ja Matti ja mummoja ja pappoja, merenneito, Tuhkimo, Pipsa possu, Tuhkimon kaveri Peu, muumeja, Tähkäpää, Jasmin ja jänis. Linnassa on paljon prinsessoja. Ariel palautti Jasminin takaisin linnaan, Jasmin oli unohtanut pampulan.

Asukkaat syövät karkkeja, keksejä, leipää, lasagnea, banaania, vettä ja omenoita.

Hassussa kaupungissa pidetään tansseja ja tehdään tanssitehtäviä. Siellä leikitään, askarrellaan, piirretään ja saksilla leikataan.

Hassu kaupunki on samanlainen kuin meidänkin kaupunki, siellä on hyvä kävellä. Hassussa kaupungissa kuuluu musiikkia ja tuoksuu puurolta, mansikalta ja suklaalta. Siellä on hyviä mansikoita. Hassussa kaupungissa sataa vettä, sitten ei sadakaan. Haluaisimme asua hassussa kaupungissa!

 

Tarinavintillä on vielä tilaa uusille ystäville, tervetuloa mukaan myös kesken kauden!

 

Lisätietoja löydät linkin takaa:

https://www.ouka.fi/oulu/pikku-ainon-paivakoti/sanataidepikkukoulu-tarinavintti

 

Liisa Ryhänen

 

Tarinavintin oma sanataiteellinen lastentarhanopettaja

Leave a comment