Hauskoja ja hurjia hetkiä Romanissa

Tiistai-iltana Plaza 4 oli mukavan täynnä nuorta väkeä. Alkamassa oli Dominik Wesselyn ohjaama Nelly pako. Meidän tunnelmamme oli kenties erityisen odottava ja innostunut, sillä sanataideryhmä Siivekkäät oli sukeltanut leffateemaan jo etukäteen valmistelemalla Valokeilaan haastattelun elokuvan pääosaa esittävästä Flora Li Thiemannista.

Nellyn pako kertoo 13-vuotiaasta Nellystä, jonka perheloma Romaniaan muuttuu hetkessä hurjaksi, kun Nelly joutuu kidnappaajien kynsiin. Yksi Siivekkäistä kommentoikin, että elokuvassa oli jotain samaa kuin Siri Kolun kirjoihin pohjautuvassa Me Rosvolat -elokuvassa. Totta!

Elokuvassa Nelly kuljetetaan vangiksi romanikylään, jossa hän ystävystyy hauskan ja suorapuheisen Roxanan ja sydämellisen Tibin kanssa. Neuvokkaiden romanisisarusten avulla Nelly pääsee pakomatkan alkuun. Matkan monet käänteet, kuten öinen pako kidnappaajilta, Nellyn ja Tibin autohuristelut sekä tarinan pahiksen autonrenkaiden pölliminen, olivatkin Siivekkäiden mielestä elokuvan hauskoja hetkiä.

Nellyn paon pääosaa esittävä 14-vuotias Flora Li Thiemann tuli tapaamaan yleisöä elokuvan päätyttyä. Saimme kuulla, että elokuva on oikeasti kuvattu Romaniassa. Myös vaatimaton romanikylä asukkaineen oli aito kylä – monen ihmisen oikea koti. Puvustusta tai lavastusta ei romanikylässä ollut käytetty, vaan ihmiset esiintyivät omissa vaatteissaan. Näyttelijänsuoritukset tekivät Siivekkäisiin vaikutuksen: ”Erittäin kiinnostavaa oli, kuinka hyvin noin nuoret voivatkin näytellä!”

Monia Siivekkäitä jäi mietityttämään, miten Nellyn ja hänen perheensä elämä jatkui elokuvan kertoman tarinan päätyttyä. Entäpä Tibin, Roxanan tai muiden romanikylän asukkaiden? ”En olisi halunnut, että elokuva loppuisi!” summasi yksi Siivekäs.

 

Elokuvasta kertoivat Siivekkäät eli Olivia, Kaisa, Edith, Oona, Karoliina, Fanni, Oona, Aada, Milla, Jenny, Emmi, Hertta, Saga ja Anna-Reetta sekä Anna

 

NELLYN PAKO
Saksa 2016  98 min
Suomen- & englanninkielinen tekstitys
SUOSITUS: YLI 8-VUOTIAILLE

 

Näytökset:
to 17.11. klo 8.45 Plaza 2

Näyttelijä Flora Thiemann vierailee näytöksessä

Leave a comment