Ruutukorvia ja kansansatuja

Äänet olivat kovat, mutta tunnelma täydessä Studiossa keskittynyt, kun 8–9-vuotiaat sanataiteilijat muiden katsojien tavoin pääsivät katsomaan Vekarat 2 -lyhytelokuvapakettia, jossa vuorottelivat animaatiot Pupu Ruutukorvan urotöistä ja unkarilaisista kansansaduista. Paikalla olivat myös elokuvien tekijöistä Zsolt Richly ja Ferenc Mikulás.

Sali oli hiljainen ja rauhallinen. Lyhytelokuvat koputtelivat kiinnostusta ja pistivät pohtimaan, eivät niinkään innoittaneet yleisöä naurunpyrähdyksiin tai hilpeään höpötykseen. Kansansaduille tyypilliseen tapaan, myös niistä tehdyt animaatiot olivat opetuksellisia ja Pupu Ruutukorvan kommellukset sopivat niiden kanssa yhteen yllättäen kuin nenä päähän. Myös Ruutukorva opetti, samalla kun se kevensi sopivasti tunnelmaa.

Sanataidekerholaisten oli vaikea valita seitsemästä lyhytelokuvasta yhtä suosikkia ja kun vastakkain asetettiin Pupu Ruutukorva ja kansansadut, menivät äänet aika lailla tasan. Kerholaiset pitivätkin oikeastaan kaikista lyhytelokuvapaketin elokuvista yhtä paljon ja parasta taisi olla kokonaisuus.

8–9-vuotiaille sanataiteilijoille Vekarat 2 -lyhytelokuvapaketista parhaiten mieleen jäivät Pupu Ruutukorvan venyttelyt, seepra, hevonen, propellikorvat, kivikeitto ja se, että elokuvissa on kivaa.

Elokuvasta kertoivat 8–9-vuotiaat sanataidekoululaiset eli Linnea, Toivo, Aada, Pauli, Maija, Touko, Eppu, Asmo, Aino, Hilla H. ja Hilla K. sekä Ainokaisa

 

VEKARAT 2
52 min | Suomenkielinen dialogi
SUOSITUS: 8 – 11-VUOTIAILLE

 

Näytökset:
ke 16.11. klo 9.30 Studio, vieraina ohjaajat Zsolt Richly, Ferenc Mikulás
su 20.11. klo 11.00 Studio

vilma_logovalokeila_logo

Leave a comment