Vauhtia, yllätyksiä ja hassuja tilanteita

Hollantilainen elokuva Pikkumafioso kertoo Rik-nimisestä pojasta, jota kiusataan koulussa. Onneksi Rik muuttaa isänsä kanssa toiseen kaupunkiin ja vaihtaa koulua. Rik on kyllästynyt koulukiusaamiseen ja päättää, että uudessa koulussa häntä ei kiusata. Uudessa koulussa hän alkaa kertoa isästään tarinaa, jossa isä on mafiapomo.

Elokuva on mielestämme hyvin hauska ja paikoin vähän jännittävä. Hauskaa elokuvassa on esimerkiksi kommellukset, joita Rikin keksimä mafiakertomus aiheuttaa. Naapurit alkavat pelätä Rikiä ja hänen isäänsä. Heidän naapurissaan asuu huvittava poliisi, joka epäilee Rikin isää rikollisuudesta. Poliisin varjostusyritykset päättyvät aina hassuihin kommelluksiin.

Elokuvassa on monet erikieliset tekstit päällekkäin, joten välillä on vähän vaikea seurata missä ollaan menossa. Pikkumafioso on varmaan pisin näkemämme elokuva. Se kestää 106 minuuttia, mutta se ei tuntunut kuitenkaan liian pitkältä.

Musiikit sopivat hyvin elokuvan mafiateemaan ja korostavat jänniä tilanteita. Loppulaulu on tosi hyvä. Suosittelisimme elokuvaa kaikille, jotka pitävät toiminnasta, hauskoista tilanteista ja jännityksestä.

 

Hertta ja Kaisa
sanataideryhmä Siivekkäät

 

 

NÄYTÖKSET:

Pikkumafioso
Alankomaat 2015, 106 min
yli 8-vuotiaille
la klo 12 – Pakkalan sali

 

 

VALOKEILA_LOGO_PIENI

 

 

Festarilogo

Leave a comment