Ryöstöjä ja ystävyyttä

”Lisää hanaa ja kannat kattoon ‒ aina yhtä me pidetään!” raikaa korvissa ja mielissä, kun 8‒11-vuotiaat sanataiteilijat siirtyvät elokuvasalin rosvotunnelmista lämpiön puolelle. Keskiviikkoilta huipentui leffafestareilla Me Rosvolat -elokuvaan, jota sanataideryhmämme oli vartonut innolla. Odotuksissa oli elokuvan taustalla olevan kirjan lukemisen pohjalta muun muassa, että ”se elokuva vois olla hassu”, kuten ryhmäläisemme Roosa asian tiivisti. Odotukset toteutuivat!

 

Elokuvassa 10-vuotias Vilja-tyttö joutuu sattumalta maantierosvojen saaliiksi, minkä seurauksena hän päätyy osaksi rosvoperhettä. Perinteisen kesäloman sijasta Vilja tempautuukin mukaan hurjan mutta hyväntahtoisen rosvoperheen arkeen, joka on täynnä jännitystä, seikkailua ja karkkien mussutusta. Parasta antia elokuvassa oli Saagan mukaan tunnelma, ja useiden kerholaistemme vahvistamana voimme todeta parhaaksi osaksi elokuvassa rosvo-olympialaiset.

Mieleen jäivät myös vanhat rahat, koko Rosvoloiden perhe, Suuren Pärnäsen malja, se kun Vilja ryöstettiin sekä piirakoiden salainen ainesosa: pierettävät pavut. Ja tietenkin SYPI! SYPI, yksi elokuvan monista lyhennelmistä (joita Rosvolat rakastavat), on rosvo-olympialaisten laji, johon kenenkään rosvon ei pitänyt pystyä osallistumaan. SYPIä eli sysipimeää varten tarvittaisiin todellinen rosvoystävä, mutta Rosvoloiden rohkean ja hetkittäin herkullisen röyhkeänkin tytön Helen mukaan kenelläkään rosvolla ei semmoista ole. Ei kellään. Ainakaan ennen tätä kesää. Vilja ja Hele löytävät ryöstökeikkojen ja uimisen lomassa ystävyyden, jollaista molemmat ovat osanneet vain toivoa.

Meidän ryhmässämme ystävyyttä on yllin kyllin, joten keskitimme voimamme ja tarjoamme sinulle nyt listan parhaista mahdollisista ryöstösaaliista, mikäli elokuva tai kirja innostaa sinut tuolle maantierosvouden jalolle tielle. Ehdottomasti ryöstämisen arvoisia asioita: puhelin, hedelmiä ja kasviksia, sarjakuva nimeltään Uunipottumies ja Selfiepottumies, jumbopusseja eli jättikarkkipusseja, hiirenpieruja eli rahaa, uusi poikaystävä kerhomme opelle (hänen lapsensa vastustaa), Ikea, K-Citymarket, Ideapark, soittimia, Little Big Planet 3, karjalanpiirakoita, koulu, eläimiä tai eläintarha, tarroja, Alphabet Inc., tusseja, jäätelökioski, karkkikauppa, muinais-Kreikan mytologiamaailma, aarrearkku tavaroiden säilyttämiseen, Viiru-kissa sekä bonuksena päälle YouTube-kanava. Onnea ryöstöretkellesi!

Osa ryhmäläisistämme oli nähnyt Me Rosvolat valkokankaalla jo aiemmin, mutta elokuva kannattaa Ainon ja Islan mukaan katsoa toisenkin kerran, koska ”siinä on vähän semmosta jännitystä!” 8‒11-vuotiaat ryhmäläisemme suosittelevat elokuvaa itsensä ikäisille, nuoremmille, nelosluokkalaisille ja myös aikuisille. Ryhmäläisemme Tarmo kuvailisi elokuvaa yhdellä sanalla seuraavasti: törkeä! (Ja lisäisi tämän olevan hyvässä mielessä sanottu, jos ette sitä ymmärtäneet.)

 

 

NÄYTÖKSET:

Me Rosvolat
Suomi, 2014, 85 min
Yli 7-vuotiaille
To klo 9.00 – Plaza 1

 

 

VALOKEILA_LOGO_PIENI

 

Festarilogo

Leave a comment