Kissoja ja kavereita Kajaaniin

Joulukuun hämäräaamussa joukko Riimikissoja hypähti hiljaiseen junaan. Kissojen matkaan oli vilahtanut muutama muukin kirjallinen tuttava, kuten Sika, Pikku Päkä ja Molli. Kissajoukon ja kavereiden määränpäänä häämötti Kajaanin upouusi Teppanan päiväkoti sekä siellä parikymmentä runokaupungin päivähoidon kulttuurivastaavaa.

Kajaaniin on aina mukava mennä koulutusmatkalle, koska siellä on poikkeuksetta vastassa valtavan innostunutta sanataideväkeä. Niin myös nyt! Olen melkein varma, että jo tänään useassa Kajaanin päiväkodissa leikitään Riimikissan runoleikkejä. Ehkä juuri nyt jossakin lapsiryhmässä Pohjoisnavalle matkaa muuan Koppiainen tai aamiaisen parissa häärää eräs hiiriäiti pienet viitoset helmoissaan.

Sanataidekouluttajien reppu keveni parillakymmenellä Riimikissa-kirjalla, ja runoleikit, moni hieno kuvakirja sekä mukaansatempaava tarinamatka pääsivät aloittamaan uuden elämän tänäänkin.

 

Kati

Leave a comment