Pullistelevia kirjastokasseja ja käärimättömiä kirjapaketteja

Niin ne hulinaisimmatkin viikot hiljenevät myös sanataidekoulussa, kun joulukuu kääntyy loppupuolelleen. Viimeiseen viikkoon mahtui vielä monenlaista erityiskivaa, kuten kummipäiväkotivierailu suloisessa Jatulin tarhan päiväkodissa Haukiputaalla. Suloisessa varsinkin siksi, että saimme leikkiä siellä kaikkein pienimpien eli alle kolmevuotiaiden ystävien kanssa runoleikkejä.

Keskiviikkona piipahdin vielä Kastellin hienossa uudessa koulussa, kun käynnistin lukiolaisten Kieku-kirjailijavierailun. Olen kyllä onnekas, kun pääsin jakamaan Jenny Kangasvuon upean Sudenveri-romaanin 70 lukiolaiselle joululomalukemiseksi. Kiitos koulukirjaston Helena Valtakorvelle, että jokainen kiekulainen sai kirjan käsiinsä! Helena on työskennellyt kuin kovin kirjasalapoliisi haaliessaan romaaneja tätä projektia varten aina Inaria, Akaata ja Seinäjokea myöten.

Nyt ajatukset ovat jo hidastaneet tahtiaan ja kääntyneet kohti todellista joulunodotusta. Oma kirjastokassi pullistelee lukemattomia kirjoja, ainakin siellä odottelee tiiliskivimäinen Finlandia-voittaja, ja joitakin sen ehdokaskavereita. Vielä on pari päivää aikaa kääriä myös viimeiset joululahjat pakettiin. Monta hyvää kirjaa odottaa kääreitä ja pari on vielä kaupassakin.

Eräs taianomainen kummityttö saa ainakin Mila Teräksen Telma ja taikojen talvi -kirjan, joka on uusin osa Telma-sarjaa. Olen itse tykännyt jokaisesta aikaisemmasta Telmasta ja tämän uusimman testasi oma alakoululainen hovilukijani pari viikoa sitten vuorokauden mittaisella reissullaan isovanhempien luokse. Kirja oli aloitettu automatkalla, eikä sitä voinut kuulemma sen jälkeen enää laskea käsistään.

Heppahullulle hankin tietysti uusimman Epun eli Linn Hallbergin Eppu ja paras joululahja -kirjan. Sitä onkin jo ehditty odottaa! Pienelle sukulaistytölle jemmasin jo aikapäiviä sitten Tiina Nopolan Siirin jouluyllätyksen. Eräälle jässikälle on vielä hankkimatta joku Mikko Mallikas, jota hänellä ei vielä ole. Monta nimittäin jo on! Mikko on nyt todellisessa suosiossa, ja niistä tykkäävät edelleen myös jässikän vanhemmat.

Yhden lahjan olen ostanut, mutta unohdin lähettää ajoissa. Se olisi matkustanut tärkeälle ystävälle kauas. Kauas pohjoiseen eräälle upealle voimanaiselle olisin halunnut antaa Maria Turtschaninoffin Maresin, joka voitti tänä vuonna ansaitusti Finlandia Juniorin. Maresi on mieleenpainuva kertomus tytöistä ja naisista ja se jää ajatuksiin pitkäksi aikaa.

Oikein rauhallista ja viipyilevää joulunaikaa kaikille. Tarttukaa tarinaan ja menkää sen mukana!

 

Kati

Leave a comment