Aamiaista Tylyahossa, Lukuintoa Turussa

Kun nousee yöjunasta asemalaiturille kännykässä karttareitti lähimmälle hotelliaamiaiselle, ei odota pääsevänsä Tylyahoon. Niin vain kävi. Park Hotel Turun receptionissa viheltelee papukaija ja pienessä aamiaissalissa istuu noitamaisen elegantteja, ruotsiksi keskustelevia rouvia. Vain hyvä päivä voi alkaa näin.

Matkasin Turkuun Lukuintoa-koulutustilaisuuteen matkalaukku täynnä kirjoja ja sanataidekoululaisten tekstejä, tavoitteena kuvata 45 minuutissa sanataidekasvatusmatka vauvasta nuoreksi aikuiseksi. Luennon otsikko oli kunnioitusta herättävän tyhjentävästi Luova lukeminen ja luova kirjoittaminen.

Olihan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, oli hieno keskittynyt yleisö ja uskomaton joulukuinen aurinko. Ja onpahan myös oma pää, jonka sisällä rakentui jälleen  hieman ehyemmäksi palapeli siitä, mistä kirjallisuuslähtöisessä sanataidekasvatuksessa onkaan kyse.

Kiitos Eeva, Turku ja Lukuinto-ohjelma. Tavattaisko toistekin?

 

Anna

Leave a comment