Syömishäiriöistä, kaunistelematta

Pakko laihtua -elokuva käsittelee monelle herkkää tai vaikeaa aihetta – syömishäiriöitä.

Elokuvassa on pääosassa kaksi tyttöä, jotka ovat parhaita ystäviä. Toinen heistä on erittäin laiha, ja toinen tytöistä kärsii bulimiasta. He eivät suinkaan tue toisiaan parantumisessa, päinvastoin he antavat neuvoja, miten voisivat laihtua entistä enemmän.

Maria (tyttö, jolla on bulimia) joutuu menemään yksin kouluunsa, koska hänen ystävänsä Simone on ”kuumeessa”. Todellisuudessa hän vain laihduttaa. Maria kärsii koulussa koulukiusaamisesta ja joutuu ottamaan haukut yksinään vastaan, koska Simone ei häntä ole puolustamassa.

Simonen toinen ystävä on sairaalassa, koska hänellä on erittäin paha anoreksia. Simone ja Maria käyvät tervehtimässä häntä, ja Maria saa tytöltä lääkkeitä laihduttamiseen.

Simone on varakkaasta perheestä, toisin kuin Maria. Eräänä päivänä Maria lähtee Simonen perheen mökille. Siellä seikkaillessaan Simone pyörtyy, ja Maria menee paniikkiin.

Onko mitään enää tehtävissä, kun paras ystävä makaa jalkojen juurella tajuttomana?

 

Pidin elokuvasta, mutta en suosittelisi sitä kovin herkille ihmisille. Elokuva käsittelee syömishäiriöitä mielestäni juuri oikealla tavalla: ei kaunistele asioita.

 

Sara Väänänen,

Kameleontti

 

 

PAKKO LAIHTUA

Tšekki 2013

68 min. Yli 11-vuotiaille.

Suomen- ja englanninkielinen tekstitys.

 

 

Festarilogo

Leave a comment