Kaikenlaisia tyttöjä

Alli Haapasalon elokuva Tytöt, tytöt, tytöt on realistinen kuvaus nuorten tyttöjen elämästä. Elokuvassa on kyse kasvamisesta ja itsensä löytämisestä aikuisuuden kiemuroissa. Se kertoo myös ihmissuhteista ja itsensä kehittämisestä muuttuvassa maailmassa.

Tytöt, tytöt, tytöt sai meidät miettimään, miten monista herkistä asioista tehdään hohdokkaita elokuvissa. Tämä elokuva rikkoi kuitenkin meidän mielestämme monia tabuja ja kertoi vakavista asioista realistisesti. Elokuva sai meidät miettimään myös pyyteetöntä ystävyyttä, jossa ristiriidat eivät kaada suhdetta vaan päinvastoin vahvistavat sitä. Tytöt, tytöt tytöt jätti meidät niin sanottuun flow-tilaan ja lisäsi motivaatiotamme elämään sekä sai meidät pohtimaan elokuvateollisuuden hyviä ja huonoja puolia.

Elokuvan aikana tuli joissakin kohdissa olo, että haluaisi itkeä, huutaa tai nauraa. Sen aikana tuli myös välillä olo, että klippi voisi vaihtua jo muualle tai sen voisi katkaista: katsominen oli kiusallista, tunteellista ja lujittavaa.
Meidän mielestämme elokuvan sanoma on, että tabuja saaa rikkoa ja kaikesta saa puhua niiden oikeilla nimillä. Jokainen myöskin tarvitsee ystävän, jonka kanssa voi puhua kaikesta, myös asioista joista ei haluaisi tai pystyisi sanomaan mitään kellekään.

Äänet tehosistivat elokuvan sanomaa ja kohtausten tunnelmaa suuremmin kuin voisi kuvitella. Elokuvan värit kertoivat myös hahmojen tunnetiloista ja bongassimme elokuvan alussa, että liikunnanopettaja huusi “tytöt tytöt tytöt”, josta elokuvan nimikin tulee.

Maire Kyllikki ja Elvi Inari
Sanataideryhmä Väki

TYTÖT TYTÖT TYTÖT
Suomi 2022, kesto 101 min
Kieli: suomi ja ranska, tekstitys: englanti
Yli 12-vuotiaille

Leave a comment