Piilopaikkapostia sanataiteen kesäkurssilta

Sanataiteellinen kesäkurssi keräsi joukon innokkaita 9–12-vuotiaita kirjoittajia yhteen seikkailemaan Kaijonharjun nuorisotilalle. 6.–9.6.2022 pidetyn kurssin teemana olivat salaisuudet ja piilopaikat. Kurssilaiset muun muassa keksivät itselleen sanataiteelliset salanimet ja riemastuivat sanataidepiilosilla olemisesta.
 
Yksi kurssin tehtävistä oli kahden kuvitteellisen hahmon pienillä kirjelapuilla tapahtuvan kirjeenvaihdon luominen. Jokainen kurssilainen eläytyi ensin kirjoittamaan jumiin piilopaikkaansa jääneen henkilön hätäviestin ulkomaailmaan. Viestit sisältävät lappuset arvottiin uusille kirjoittajille, jotka pääsivät vastaamaan keksityille piiloutujille piilopaikkojen ulkopuolelta. Viestiketjut arvottiin yhä uudelleen jatkettaviksi uusille kirjoittajille, kunnes oli syntynyt joukko hullunkurisia yhteistekstejä. Tässä on niistä muutamia. Oletko sinä kokeillut kirjoittaa vuorottelutekstiä yhdessä kaverin tai läheisen kanssa?
 
Viestiketju 1:
”Apua! Minua jahtaavat sudet keskellä Lapin metsikköä! (Lappi/Lapland Suomi/Finnish) Pelasta minut mahdollisimman pian. T: ?????”
”Sori, en voi tulla nyt, (olen vessassa) tulen sitten kun olen valmis ja kun oon syönyt mun pullan!”
”Ei! Auta tarvin apua kaikki ihmiset syö mut nopeasti tule pls! SOS”
”Olen yhä vessassa joten en voi auttaa”
”Voihan nenä, lähettäisin vessapaperia mutta sudet rapsuttelevat jo kantapäitäni! Koita nyt päästä ylös pöntöltä ja auta, jooko?”
 
Viestiketju 2:
(Morsetuksella kaikki) ”Olen autossa kallion laella. Osoite: Kalliotie 235. Autoani ympäröivät sudet. APUA!”
”Miten jouduit sinne? En voi tulla koska olen suihkussa pyydän vartijat sinne auttamaan. Pysy rauhallisena.”
”Lähetä ne vartijat nopeasti, koska minua pelottaa.”
”Mä tulin nyt suihkusta. En voi lähettää niitä vartijoita ennen kuin mun tukka kuivuu! Kuuntele vaikka jotain musiikkia autosi radiosta ja pysy rauhallisena!”
”Yksi susi tuli jo ikkunasta läpi. Sain sen tainnutettua, mutta sitä ennen se sai syötyä autoradioni. Mitä nyt teen?”
 
Viestiketju 3:
”Olen piilopaikassa en pääse pois koska portaali on RIKKI. Menin piiloon koska hämähäkit hyökkäsivät kotiini.”
”Oletko yksin? Kysytkö apua? Varmaan pitäisi vastata kohta tai kaikki ihmiset näkee sut.”
”Olen yksin haluan apua kukaan ei pääse tänne eikä pois”
”Voi ei! Onpa HARMI!”
”Tulkaa äkkiä! En pääse ulos ja mulla on tosi kuuma vaikka oon jo t-paidalla.”
 
Viestiketju 4:
”Tule auttamaan. Olen pommisuojassa ja jos kysyt miksi niin koska pelkään että alkaa sota.”
”Hei! Minä en voi tulla auttamaan, koska olen syömässä makaronilaatikkoa enkä voi tulla.”
”Syö nopeasti ja tule koska täällä on kylmä ja olen teepaidalla”<
”Selvä tulen ihan kohta minä syön eka tän hamburilaisen.”
”Syö nopeasti täällä palelee! Minusta tulee kohta jääpala!”
 
Viestiketju 5:
”Apua! Sovituskopin verho painaa tuhat tonnia enkä enää voi liikuttaa sitä! Olen jumissa täällä juhlavaateputiikissa eikä täällä ole kuin kolme huonosti istuvaa puvuntakkia seurana! Vettä on enää puoli pullollista ja joulumusiikki käy hermoille, kun sitä on kuunnellut kolme päivää!”
”Voi ei! Olisiko sinulla purkillista koiperhosen toukkia? Ne syövät juhlavaatteet hetkessä.”
”Ei minulla ole koiperhosen toukkia.”
”Minun pitää mennä kauppaan. Heippa!”
”Hei?! Etkö aio auttaa minua?!!”
 
Mari Smolander 
 
Kirjoittaja on kirjallisuudenopiskelija, joka työskentelee Lumotut sanat –festivaalin kulttuurityöharjoittelijana keväällä 2022. 

Leave a comment