Kirjavinkki hiihtolomalle

Miltä kuulostaa Sukan suuri seikkailu, Punajukka ja kolme kiukkuista mummoa tai Tarina tuolista? Nämä ja 16 muuta hauskaa tarinaa löytyvät kirjasta Nuku hyvin: iloisia iltasatuja pienille (Otava 2021). Tähän kirjaan on koottu 19 suomalaisen kirjailijan kirjoittamia iltasatuja, kirjoittajina muun muassa Tuula Kallioniemi, Siri Kolu sekä Aki Ollikainen.
 
Teoksesta löytyy iltasatuja vaikka kaksi jokaiselle hiihtoloman illalle. Hauskat tarinat, esimerkiksi Yö karkkimaassa, saattelevat sadun kaltaisiin makeisiin uniin. Kirja sopii hyvin iltasatuna luettuna viidestä kymmenvuotiaille, mutta miksei nuoremmille tai vanhemmillekin. Lukukokemusta rikastuttavat Emmi Jormalaisen, Jonna Markkulan ja Nadja Sarellin tekemät upeat kuvat.
 
Itse luin tätä kirjaa päiväsaikaan ja kyllä kaiken väärin kuulevan prinsessan ja mahtailevan kuukkelin tarinat naurattivat vuorokaudenajasta riippumatta. Sadut sopivat siis hyvin myös päivän lukuhetkeen. Nuku hyvin on lainattavissa kirjastoista sekä kuunneltavissa eri äänikirjapalveluiden kautta.
 

Kaisla Rahkola

Kirjoittaja on suorittanut TE-jaksonsa sanataidekoulussa 28.2. – 4.3.

Leave a comment