Ämmät landella

Ólöf Birna Torfadóttirin ohjaama sekä käsikirjoittama islantilainen elokuva Kuinka hutsuilla tyylillä alkuperäiseltä nimeltään Hvernig á að vera klassa drusla kertoo maaseudun yöelämästä nuorten naisten näkökulmasta.
 
Vauhdikas islantilais-komedia ei jättänyt yhtäkään katsojaan kylmäksi huumorinsa puolesta. Salissa kaikui naurun herähdykset erinäisten kommellusten seurauksena. Islantilainen raaka maasto yhdistettynä feministiseen nuoren naisen elämään on mielenkiintoinen yhdistelmä. Elokuvassa kuvataan monipuolisesti nuorten naisten vapaa-aikaa maaseudulla.
 
Elokuva noudattaa melko toistuvaa kaavaa, joten juoni on hyvinkin ennalta arvattava. Vaikka juoni onkin arvattavissa, elokuva viihdyttää läpi kerronnan. Kuinka hutsuilla tyylillä on myös erittäin heteronormatiivinen. Plussaa ehdottomasti kuitenkin siitä, miten päähenkilöt eivät ole suoraan eurosentristen kauneusihanteiden mukaisia.
 
Kuinka hutsuilla tyylillä -elokuvan pääsanoman voisi tiivistää siihen, miten kaikessa päätöksenteossa on hyvä pitää puolensa eikä ole hyvä kuunnella liikaa muiden mielipiteitä. Jokainen meistä on kuitenkin vain ihminen muuttuvine mielipiteineen.
 
Lempikohtauksemme ovat ehdottomasti nopeat ja rajut autolla ajokohtaukset. Yksi lempihahmoistamme on päähenkilön kesäheila Kari. Kari puhuu koko ajan Marsiin matkustamisesta ja avaruudesta, mikä on hyvää vastapainoa nuorten naisten seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten rinnalle.
 
Hertta, Aada ja Edith
Siivekkäät
Sanataideryhmä yli 15-vuotiaille

KUINKA HUTSUILLA TYYLILLÄ
Islanti 2021
Ohjaus: Ólöf Birna Torfadóttir
kesto: 87 min
yli 14-vuotiaille

Leave a comment