Pepin salaisuus

Sara katoaa on Laura Joun ohjaama espanjalainen elokuva, joka kertoo Pep-nuorukaisesta ja Sarasta, johon hän ihastuu. Sara katoaa elokuvan alussa ja ilmestyy Pepin huoneeseen. Sara haluaa Pepin piilottelevan häntä, koska ei kestä kotiolojaan. Pep suostuu ja joutuu tunteikkaan seikkailun pyörteisiin.
 
Elokuva on ihan hyvä, mutta sen loppu jää epäselväksi. Mielestämme elokuvan esittelyteksti paljastaa kaikki tapahtumat eikä elokuva oikeastaan paljasta juonesta mitään uutta. Elokuva vain syventää esittelytekstin kertomia asioita. Alku on Sara katoaa -elokuvassa harhaan johtava eikä tarina selvinnyt meille vielä lopussakaan kunnolla. Elokuva on kuitenkin kokonaisuudessaan aivan hyvä.
 
Näyttelijät ovat hyviä nuoresta iästään riippumatta. Saraa esittävä Maria Morera Colomer osaa hyvin näytellä rooliaan. Sara näyttää elokuvassa päämäärätietoiselta ja siltä, että on päättänyt jättää kotikylänsä taakseen. Kaikki näyttelijät ovat hyviä näyttelemään osansa kuka pelottavana, surullisena, uhmakkaana jne.
 
Elokuva saa meidät miettimään sitä, mikä on kenellekin vaikeaa elämässä. Saralle se saattaa olla tunteiden käsittely niin kuin hänen äitinsäkin elokuvassa sanoo. Sara katoaa kertoo myös hyvin siitä, miten vaikeaa voi olla asua pienessä kylässä, jossa juorut leviävät nopeasti.
 
Suosittelemme elokuvaa nuorille, jotka tykkäävät draamasta ja avoimista lopuista.
 
Maija ja Maire
Väki
Sanataideryhmä 12-16-vuotiaille

SARA KATOAA
Alkuperäinen nimi: La vida sense la Sara Amat
Ohjaus: Laura Jou
Kesto: 75min
Kieli: katalaani
Tekstitys: suomi, englanti
Yli 13-vuotiaille

Leave a comment