Kukkuu! Aika lähteä elokuviin!

Viikkoa ennen Oulun kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvien festivaalia, sanataiteilijoiden tuttu kirjoituspaikka, sanataidevintti, olikin muuttunut elokuvateatteriksi, sillä festivaali järjesti 7–10-vuotiaiden sanataideryhmälle ennakkonäytöksen! Tilassa oli valkokangas ja suuren punaisen maton päälle oli ilmestynyt muhkeita tyynyjä. Löysimme kaikki mukavat paikat ja aloitimme pienen elokuvamaratonin. Katsoimme lyhytelokuvapaketin nimeltään Oman elämänsä sankareita 1, jossa oli viisi elokuvaa: Illan viimeinen hidas, Karhu ja apina, Kukkuu!, Meidän meremme ja Villi Lea.
 
Lyhäripaketin elokuvien aiheet ja tunnelmat vaihtelevat laidasta laitaan, mutta jokaisen elokuvan maailmaan on helppo sukeltaa. Osa tarinoista on hupsunhauskoja, osa vallan hurjiakin! Elokuvat opettavat koskettavia asioita rakkaudesta, ystävyydestä, rohkeudesta ja luonnosta. Sanataidevintin elokuvateatteriyleisö loikoili katseet naulittuina valkokankaaseen ja oli aivan hissukseen koko näytöksen ajan.
 
7–10-vuotiaat kuvailivat lyhytelokuvia sanoilla hauska, mukava, erikoinen, muuttuva, kiinnostava, vähän kummallinen, värikäs, iloinen, jännittävä, kiva, tosi omaperäinen, mukaansatempaava, ihan hyvä, hyvä ja paras.

Hetki lyhytelokuvien parissa vaikutti siis olleen mieluinen! Erityisesti sanataiteilijoita puhututti Kukkuu! -elokuvan kummallisuudet ja käänteet. Mitä mahtoi tapahtua elokuvan kissalle? Yhdessä pohdimme ja toivoimme, että se löytäisi jostain lankakerän.
 
Eveliina, Maija, Noel, Ninni, Emppu, Heljä, Anni, Erik ja ohjaajat Emma ja Ainokaisa

 
OMAN ELÄMÄNSÄ SANKAREITA I

-lyhytelokuvapaketti
yli 8-vuotiaille

ILLAN VIIMEINEN HIDAS
Ruotsi 2018
5 min

KARHU JA APINA
Japani 2020
4 min

VILLI LEA
Kolumbia 2020
10 min

MEIDÄN MEREMME
Espanja 2019
6 min

KUKKUU!
7 min
Alankomaat 2019

Esitykset:
ti 17.11. klo 17.30

Leave a comment