Uuden kodin lumoissa

Onneli ja Anneli ovat kaksi tyttöä, joilla ei ole mitään leikkipaikkaa, koska kaikkialla on liian meluisaa tai tylsää. Mutta kun he löytävät kauniin talon pihasta kirjekuoren pullollaan rahaa, kaikki muuttuu.

Onneli ja Anneli päättävät ostaa talon, joka on myynnissä valmistusvirheen takia. Heidän toisella puolella asuva rouva Ruusupuu on hyvin yksinäinen ja usein kärttyinen. Toisella puolella asuvat Tingelstiina ja Tangelstiina Vappunen ovat taas todella iloisia. Lisäksi he omistavat salaisen puutarhan, jossa kasvaa esimerkiksi joulukuusenkoristeita ja pääsiäismunia munivia kanoja joista yksi munii kultaisia munia.

Eräänä yönä kumminkin jäätelönmyyjä päättää varastaa tämän kanan ja rouva Ruusupuun säästöpossut, jotka ovat pullollaan rahaa. Tätä juttua aletaankin selvittää heti poliisin kanssa johon rouva Ruusupuu rakastuu.

Elokuvassa mietityttää se, että eikö talo ostettu leikkipaikaksi eikä kodiksi? Mutta Onneli ja Annelihan asuivat siellä. Ja hehän eivät kysyneet lupaa vanhemmiltaan talon ostoon.

Näistä kahdesta yksityiskohdasta huolimatta elokuva oli mielestäni todella hyvä ja hauskoja kohtiakin oli. Suosittelen kaikkia katsomaan elokuvan!

Pisteitä sille antaisin 4/5.

 

Emmi Aho,

10–12-vuotiaiden sanataideryhmä

 

 

ONNELI JA ANNELI

Suomi 2014

80 min. Sallittu kaikenikäisille.

Englanninkielinen tekstitys.

 

Esitykset:

Pe 9.00 Plaza 1 – ohjaaja Saara Cantell paikalla

La 12.00 Valvesali – ohjaaja paikalla

 

 

Festarilogo

Leave a comment