Huhuilevat haamuterveiset leffafestareilta!

Tänä aamuna sanataidepikkukoulu Tarinavintin väkeä jännitti. Parhaillaan meneillään olevalla lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla oli ohjelmistossa pikkuväelle sopiva Naperokino 2 -lyhytelokuvakooste.

Suunnistimme innokkaiden 2‒5-vuotiaiden kerholaistemme kanssa tutusta Sanataidevintistä Valveen kulttuuritalon toiseen kerrokseen Elokuvateatteri Studioon. Hissi oli täynnä ilmassa leijuvaa jännitystä ja mahassa kieppuvat perhoset purkautuivat nauruna ilmaan. Varpaat heiluivat ilmassa, kun elokuvateatterin korkeissa penkeissä asettauduttiin istumaan tyynyjen päälle. Valojen sammuessa meitä hieman ”pelotti ja jänskätti” sekä ”ei mua yhtään!” ja ”minuakaan ei kyllä pelottanu!”

Ensimmäinen elokuva kertoi pienestä pojasta, joka koki kauppareissullaan yllätyksen. Tämän Limpparijuttu-nimisen elokuvan musiikit ja tunnelmat olivat hetkittäin niin tiheitä jännityksestä, että oli hyvä hetki ottaa kädestä kiinni vieressä istuvaa kaveria ja aikuista. Vinkkinä niille joita jännittää joskus elokuvissa: helpottaa kovasti oloa, jos supattaa viereisen aikuisen korvaan kovaa vauhtia tarinaa joulupukista. Kokeile vaikka!

Meidän Tarinavinttiläisten suosikkielokuva oli muovailuvaha-animaatio Haamusen hetki (Latvia & Viro 2014). Kikatusta ja ihastuneita naurun pyräyksiä nousi ilmoille, kun kummitus koki yllätyksiä toisensa perään yrittäessään tuloksetta pelotella iltapalaansa syövää tyttöä. ”Se kummitus vaa hassutteli, paras oli se ko se näytti kieltä!”

Naperokino-näytöksen jälkeen tunnelma oli riemukas ja kommentteina kuulin ainakin seuraavaa: ”Oli kivaa!” , ”Jännittävää” ja ”Hauskoja juttuja!” Mennäänkö uudestaan? ”Joo!!

 

Tarinavinttiläisten elokuvaterveisin,

Hanna

 

 

KOOSTE 2 – NAPEROKINO

30 min. Suositus yli 3-vuotiaille.

 

LIMPPARIJUTTU, Viro 2013

KISSAN KÄMPPIKSET, Puola 2013

HAAMUSEN HETKI, Latvia – Viro 2014

MIRKUN LEIJA, Viro 2013

 

Esitykset:

Ke 17.00 Studio

Su 10.00 Studio

 

 

Festarilogo

Leave a comment