Hupaisia ja erikoislaatuisia pieniä kertomuksia

Kävimme katsomassa Animoituja tarinoita -nimisen lyhytelokuvakoosteen. Elokuvat ovat hauskoja ja jotkut vähän erikoisia. Koosteen viidestä elokuvasta kolme on Kettu ja Jänis -sarjaa. Kaksi muuta ovat Risteys ja Valottaret. On outoa, että kaikissa Kettu ja Jänis -lyhytelokuvissa on sama alku.
 
Lyhytelokuvan Kettu ja Jänis: Voittaja päähenkilö on Pöllö. Pöllö osallistuu uintikisaan ja saa vastaansa Toris-villisian. Pöllö ei ole koskaan uinut järvessä ja ottaa uimatunteja Merenneidolta. Kumpi voittaa, Toris vai Pöllö?
 
Risteys-elokuvan päähenkilö matkaa Itäiselle vuorelle. Hänen siskonsa on kertonut, että vuorelle on 10 000 askelta. Ennen matkaan lähtöä päähenkilö käy vanhempiensa tummansuklaan ja appelsiinin tuoksuisella pajalla. Itäisellä vuorella tapahtuu mukava yllätys.
 
Elokuvassa Kettu ja Jänis: Koti-ikävä pingviini haluaisi palata takaisin kotiin etelänavalle. Ystävien mielestä Pingviinin pitäisi jäädä heidän luokseen. Erityisesti Pingviinin ystävä Kelmi, joka muuten lähtisi Pingviinin mukaan, tahtoo jäädä metsään. Ystävykset päättävät järjestää Pingviinille ja Kelmille läksiäisjuhlat. Miten käy? Muuttavatko vai jäävätkö Pingviini ja Kelmi?
 
Emme oikein tajunneet Valottaret-lyhytelokuvan juonta, mutta kuitenkin päähenkilöt ovat kaksi lasta, jotka matkustavat bussissa. Bussin pysähtyessä he näkevät kuolleen jäniksen (emme edes aluksi tajunneet, että eläin oli jänis.) ja päättävät haudata sen hiekkalaatikolle. Elokuvassa on kivat äänet sekä musiikit. Tässä elokuvassa ei kuitenkaan ole puhetta.
 
Kettu ja Jänis: Aarre -elokuvassa Toris yrittää maalata Pingviinistä muotokuvaa, mutta ei onnistu ja heittää papereita hukkaan. Samaan aikaan Kettu ja Jänis, Pörrö ja Pöllö sekä Hylje ja Merenneito löytävät aarrekarttoja ja lähtevät etsimään aarretta ja alkavat kilpailla toisiaan vastaan. Löytääkö kukaan aarretta ja saako Toris Pingviinin muotokuvan maalattua?
 
 
Maija Anttonen ja Maire Inkala
11–12-vuotiaiden sanataideryhmä
 
ANIMOITUJA TARINOITA
52 min
Englanninkielinen, tekstitys: Suomi
Suositus: Yli 8-vuotiaille tekstityksen vuoksi
 
Kettu ja Jänis
Alankomaat 2019
 
Risteys
Liettua 2016
 
Valottaret
Liettua 2017
 
 
ESITYSAJAT:
Ti 19.11. klo 15 Studio
La 23.11. klo 11 Studio
Su 24.11. klo 12.15-13.45 Pakkalan Sali, non-stop, vapaa pääsy

Leave a comment