Nuoren miehen elämäntuska

Pieniä tunnustuksia -elokuvan päähenkilö Arunas on 18-vuotias lukiolaispoika. Nuorukainen kipuilee vanhempien eron vuoksi sekä ikävöi pikkuveljeään, jonka äiti on ottanut mukaansa lähtiessään perheestä.
 
Koulunkäynti kyllästyttää ja Arunas jää kiinni epäilyttävästä toiminnasta. Syynissä on myös koulun opettaja, jonka opetusmetodit eivät miellytä koulun rehtoria, tämä kun noudattaa järjestelmän sääntöjä kiivaasti.
 
Arunaksen tarina sopii kenen tahansa murrosikäisen kapinointitarinaksi vallalla olevaa järjestelmää vastaan. Elokuvassa huomio kiinnittyy silloiseen Neuvostoliiton aikakauden merkitykseen ja siihen liittyvään elämäntapaan, joka voi tuntua ankaran askeettiselta.
 
Komsomol oli organisaatio joka omalta osaltaan vartioi ja tarkkaili lukioikäisten ja nuorten aikuisten käytöstä sekä sen sopivuutta 70-luvun Liettuan sosialistiseen neuvostotasavaltaan.
 
Elokuvassa Arunas joutuu myös tarkastelemaan niin omaa kuin ystäviensä toimintaa. Tukena hänellä on vaihtelevasti Benas, musikaalinen ystävä, joka on jättänyt koulunsa kesken.
Vuonna 1971 ilmestyneen elokuvan on ohjannut Algirdas Araminas.
 
 
Anna Raudaskoski
 
Kirjoittaja työskentelee viestinnän harjoittelijana kulttuuritalo Valveella
 
 
PIENIÄ TUNNUSTUKSIA
Liettua 1971 81 min
Ohj. Algirdas Araminas
SUOSITUS: YLI 13-VUOTIAILLE
Tekstitys: englanti
 
ESITYSAJAT:
Pe 22.11. klo 19.00 Studio

Leave a comment