Kaiku ei vastaa petturille

Tyttö ja kaiku on kuvaus isoisän hoivissa kesän viettäneen Vika-tytön viimeisestä lomapäivästä. Arūnas Žebriūnasin ohjaama elokuva kertoo tarinan kaiusta, jonka puhdassydäminen lapsi saa aikaan. Elokuvassa luonnonlapsi Vika tapaa Romasin, pojan, joka on juuri muuttanut seudulle. Samaisena päivänä tytön isä on tulossa hakemaan lastaan kesälomanvietosta.
 
1970-luvun alussa tehty elokuva keskittyy kuvauksessaan ihmissuhteisiin. Tyttö ja kaiku kertoo valinnasta. Laumasieluisuus ja ryhmän mukana kulkeminen voi olla helppo ratkaisu, mutta mitä Romas-poika saavuttaa, jos lähtee mukaan poikajengin tempaukseen?
 
Kimurantin kaverikuvion lisäksi elokuva syventyy miljöökuvaukseen. Oulun kansainvälisen lasten- ja nuorten elokuvienfestivaalin yhtenä tämänvuotisena teemana on ympäristö ja sen suojelu. Tytön ja Kaiun katsojille tarjotaan komeita maisemia: kuvaus keskittyy luontoon, varsinkin mereen ja sen rantamaisemiin. Jylhät kalliomaisemat ja niistä soivat kaiut tuovat elokuvaan taianomaisuutta.
 
 
Anna Raudaskoski
 
Kirjoittaja työskentelee viestinnän harjoittelijana kulttuuritalo Valveella
 
 
TYTTÖ JA KAIKU
Liettua 1964 66 min
Ohjaus: Arūnas Žebriūnas
SUOSITUS: YLI 12-VUOTIAILLE
Tekstitys: suomi, englanti
 
 
ESITYSAJAT:
Pe 22.11. klo 16.15 Pakkalan sali

Leave a comment