Tosipohjainen elokuva Intiasta

Priya Ramasubbanin elokuva Chuskit tahtoo kouluun kertoo intialaisesta Chuskit-tytöstä, joka loukkaa elokuvassa oman jalkansa ja menettää kävelykykynsä tapaturman mukana. Sinnikäs tyttö ei suostu pysymään kotonaan, vaan haluaa lähteä kouluun ja leikkiä ulkona, niin kuin muutkin. Erityistä kuitenkin on, että elokuva perustuu tositarinaan.
 
Tarina on onnistunut, koska intialainen teema tulee vahvasti esiin ja näyttelijät eläytyvät omaan rooliinsa mainiolla tavalla. Elokuvaa on helppo seurata ja siinä voi tehdä omia päätelmiä jännittävästä lopusta. Musiikki jää vahvasti mieleen, koska intialainen musiikki voi kuulostaa hieman erityiseltä suomalaisten korvissa.
 
Kun tulin elokuvateatterin saliin, luulin tehneeni virheen, mutta onnistuneet näyttelijät pelastivat elokuvan ja saivat minut unohtamaan, että kaikki oli näytelty tosiaan tositarinan pohjalta. Chuskitin isoisä osaa eläytyä hyvin hahmon itsepäiseen luonteeseen ja haluaa kuitenkin aina vain parasta Chuskitille.
 
Elokuvan sanoma oli selkeästi se, että jokaisen ihmisen kuuluisi päästä kouluun. Tämä oli valitettavasti hankalaa Chuskitin kohdalla ja hänelle sanotaankin tarinan aikana, ettei tulisi pääsemään ikinä kouluun. Suomalaisille kouluun meneminen on päivänselvää, mutta Intian alueilla tämä ei valitettavasti välttämättä aina ole mahdollista.
 
Mielenkiintoni kohdistui monesti hienoihin vuoristomaisemiin ja sai minut haaveilemaan lentolipun ostosta, jotta pääsisin ihailemaan noita samoja maisemia. Elokuva on rajattu yli kahdeksanvuotiaille ja päärooleissa toimivat Jigmet Dewa Lhamo, Morup Namgyal ja Padma Chosphel Yangcen Dolma.
 
Elokuva kokonaisuudessaan oli todella hyvin tehty sekä näytelty uskottavilta näyttelijöiltä.
 
 
Aleksis Pehkonen
11–13-vuotiaiden sanataideryhmä
 
 
CHUSKIT TAHTOO KOULUUN
Intia 2018 89 min
Ohjaus, käsikirjoitus: Priya Ramasubban
Suomen- & englanninkielinen tekstitys
SUOSITUS: YLI 8-VUOTIAILLE
 
 
Esitysajat
Ma 12.11. klo 18.30 Plaza 5
To 15.11. klo 8.45 Plaza 5 | KOULULAISNÄYTÖS

Leave a comment