Mitäs veikkaat elokuvasta?

Telve moljens töttölöö!
 
Sanataidekoulun 5–7 -vuotiaiden ja 7–8 -vuotiaiden sanataideryhmät pääsivät juhlistamaan tämän vuoden Kansainvälistä lasten ja nuorten elokuvafestivaalia (eli juhlaa) Puluboin ja Ponin leffan näytökseen.
 
Tällä kertaa päätimme panostaa oikein kunnolla ennakkotunnelmien kaiveluun. Luimme otteita Puluboin ja Ponin kirjoista ja niiden pohjalta tunnustelimme omia tunnelmia ja odotuksiamme elokuvan suhteen. Teimme aiheesta jopa kyselyn!
 
Mitäpä siitä sitten selvisi?
Noh ensinnäkin, useampi meistä taisi olla elokuvissa ensimmäistä kertaa ilman vanhempia. Siksi ennakkotunnelmat saattoivat olla ilon ja kivuuden seassa myös vähän jännittyneet. Mutta lopulta, jos kirjojen hauskuus antoi mitään osviittaa (eli suuntaa) elokuvan haskuuskertoimista, niin vaikutti vahvasti siltä, että pärjäisimme myös ilman vanhempia.
 
Koska onneksi elokuvissa käymiseen liittyy niin paljon mukavia asioita. Täsmällisesti mitattuna – kyselymme mukaan- mukavinta elokuvissa käymisessä on elokuvan näkemisen lisäksi ainakin herkut, nauttiminen, tunnelma, yhdessäolo ja hauskuutukset. Joskus on myös hauskaa, kun tietää elokuvan loppuratkaisun. Tarkemmin mietittynä melkein kaikki on aika kivaa!
 
Mutta toki hauskuutta voi mitata myös huomattavasti täsmällisemmin, jopa matemaattisesti. Teimme tätä varten myös nauruveikkauksen. Veikkasimme, että nauraisimme elokuvan aikana keskimäärin 727 kertaa. Vaihtelevuus toki oli suurta. Pienin veikkaus oli nolla kertaa elokuvan aikana ja korkein peräti 10 tuhatta kertaa (mikä on toki melko usein alle kahden tunnin aikana).
 
Odotukset elokuvan lopusta olivat melko yksimieliset. Suurin osa veikkasi onnellista, kivaa ja hauskaa loppua, eikä yhdenkään odotuskäyrä kääntynyt ikävän puolelle.
Näillä tunnelmilla olikin hyvä lähteä liikkeelle!
 
HUOM! Seuraa vinkki:
Valmistimme elokuvaa varten myös oman bingopelimme.
Piirrä laatikko, jossa on yhdeksän ruutua, joissa kaikissa on kirjoitustilaa. Täytä kuhunkin ruutuun yksi asia, jonka veikkaat elokuvassa tapahtuvaksi (esim. joku juo kahvia tai joku kompastuu banaaninkuoreen tai näkyy auringonlasku). Elokuvan jälkeen katso kuinka monen ruudun tapahtumat kävivät toteen (eli siis tapahtuivat elokuvassa). Ja bingossahan kolmen vierekkäisen, päällekkäisen tai kulmasta kulmaan ristiin menevän suora tuo bingon.
Saitko sinä bingon? Me saatiin kaksi!
 
Elokuvan jälkeen meillä oli kunnia tavata elokuvan ohjaaja Mari Rantasila. Yleisö sai esittää hänelle kiperimmät kysymyksensä. Erityisesti mietitytti erot kirjojen ja elokuvan välillä. Onko Puluboi siis elokuvassa oikea vai mielikuvituksen tuotetta ja ketkä kaikki hänet näkee? Mutta myös pullasta – siis anteeksi, bullasta – riitti monen monta kysymystä. Saimme tietää monta salaista yksityiskohtaa elokuvasta ja sen tekemisestä. Saimme muun muassa tietää, että itse elokuvan ohjaaja on antanut äänensä elokuvaan kahteen eri kohtaukseen. Arvaatko mihin? Käypäs katsomassa ja kuuntele vähän myös sillä korvalla!
 
 
Anna Kivari ja Inka Kuivamäki
5–7 -vuotiaiden ja 7–8 -vuotiaiden sanataideryhmät
 
 
PULUBOIN JA PONIN LEFFA
Suomi 2018 72 min
Englanninkielinen tekstitys
Ohjaus: Mari Rantasila
SALLITTU KAIKENIKÄISILLE
 
 
Esitysajat
Ke 14.11. klo 18.30 Plaza 4, paikalla ohjaaja Mari Rantasila
To 15.11. klo 9.00 Plaza 1, paikalla ohjaaja Mari Rantasila | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS
Pe 16.11. klo 8.45 Plaza 2, paikalla ohjaaja Mari Rantasila | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS

Leave a comment