Vakoilijoita ja vankikarkureita

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan (2017) on ohjannut Anna Dalhman . Elokuva perustuu Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan kirjaan. Niin kuin nimestäkin voi jo päätellä, päähenkilöt ovat Heinähattu ja Vilttitossu.
 
Heinähatun ja Vilttitossun perhe kuin myös kylän poliisit Isonapa ja Rillirousku haaveilevat ihanasta kesälomasta. Tyttöjen perhe onkin jo lähdössä upeaan Villa Commodor -nimiseen huvilaan, tai niin he ainakin luulevat… Kaikki ei kuitenkaan mene aivan niin kuin pitäisi. Matkan aikana tapahtuu onneton sattuma. Tienviitta pyörähtää ja Kattilakosken perhe päätyy pikkiriikiseen kesämökkiiin nimeltä Villa Myssy.
 
Elokuva on todella humoristinen. Siinä on joitain tosi hauskoja ja pöhköjäkin kohtia. Esimerkiksi tämäkin Hannan ja tyttöjen välinen keskustelu: ”Nyt te olette aivan kuin lapsia!” ”Mehän ollaan lapsia!”
 
Koko elokuvasta parhaiten minulle jäi mieleen kohtaus, jossa Heinähattu ja Vilttitossu ovat öisellä retkellä mökkinaapureidensa talossa. Tässä kohdassa elokuvaa Heinähattu ja Vilttitossu epäilevät, että talon asukkaat ovat vankikarkureita. Nämä nimenomaiset naapurit ovat yöuinnilla hyytävän kylmässä meressä. Itse asiassa vesi on niin kylmää, etteivät he kestä kauaakaan. Mutta sitten huvilan ikkunasta näkyy valo, ja uimareille tulee kiire sisälle. Tästä seuraa monta hauskaa ja jopa jännittävääkin sattumusta.
 
Elokuvan loputtua saimme kysellä ohjaaja Anna Dahlmanilta kysymyksiä. Saimme kuulla, että ulkona tapahtuneet yökohtaukset oli oikeastikin kuvattu yöllä, ja että Hannasta maalattu muotokuva oli oikeasti erään lavastajan maalaama.
 
Suosittelen elokuvaa kaikenikäisille lapsille ja aikuisille, jotka pitävät hauskuudesta ja vauhdista.
 
 
Maija Anttonen
10–11-vuotiaiden sanataideryhmä
 
 
HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA RUBENSIN VELJEKSET
Suomi 2017 97 min
Englanninkielinen tekstitys
SALLITTU KAIKENIKÄISILLE
 
 
Esitysajat
Ke 14.11. klo 9.00 Plaza 1, paikalla ohjaaja Anna Dahlman | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS
Ke 14.11. klo 13.00 Valvesali, paikalla ohjaaja Anna Dahlman | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS
Ke 14.11. klo 18.00 Valvesali, paikalla ohjaaja Anna Dahlman
Pe 16.11. klo 11.00 Plaza 1, paikalla ohjaaja Anna Dahlman | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS

Leave a comment