William tempaisee mukaansa

I am William (Jeg er William) on tanskalainen lastenelokuva, jonka on ohjannut Jonas Elmer. Elokuva kertoo pojasta, jonka isä on kuollut ja äiti mielisairaalassa. William elää uhkapeliriippuvaisen Nils-enonsa kanssa, joka kutsuu melkein kaikkia idiooteiksi ja melkein kaikkia asioita kuten pastaa ja turvavöitä homoiksi. Nils järjestää korttipeli-iltoja, juo paljon alkoholia ja myy varastettua tavaraa. Nils ei kuitenkaan ole mikään ”Paha setäpuoli” vaan ystävällinen ja mukava. Niin kuin joka sunnuntai, he menevät katsomaan Williamin äitiä.
 
Yhtäkkiä tapahtuu jotain outoa, äiti antaa Williamille lapun, jossa lukee ”Kävelytä koiraa”. Kotiin päästyään Nils lähtee pelaamaan pokeria. Hävityn pokeripelin takia hän kuitenkin saa jättimäiset velat ja ilmoittaa olevansa kuollut. William lähtee puhumaan gangsterille, jolle Nils on velkaa, toteuttaa äidin käskyn, ja kaikenlaista alkaa tapahtua.
 
Elokuva oli hieman erilainen kuin odotin, sillä esittelytekstin perusteella kuvittelin tämän olevan paljon synkempi elokuva. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä se oli parempi kuin odotin. Elokuva oli erittäin hienosti kerrottu lapsen näkökulmasta ja juoni hyvä ja mukaansatempaava. ”Mukaansatempaavalla” tarkoitan sitä, että yhdessä kohdassa elokuvaa kaikki alkoivat taputtaa Williamille ja monet alkoivat myös hurrata.
 
I am William on erittäin hienosti tehty elokuva, jossa yhdistyy huumori sekä pieni vakavuus ja mitä tärkeintä, ystävyys. Näyttelijät olivat taitavia ja eläytyivät, ja käsikirjoittaja on tehnyt erittäin hyvää työtä. Suosittelen elokuvaa 7–12-vuotiaille lapsille, jotka pitävät tosimaailmaan sijoittuvista tarinoista tai elokuvista joissa päähenkilö on muutaman vuoden vanhempi, nuorempi tai saman ikäinen, sekä koirista.
 
 
Pihla Raustia
10–11-vuotiaiden sanataideryhmä
 
 
I AM WILLIAM
Tanska 2017 86 min
Suomen- & englanninkielinen tekstitys
SALLITTU YLI 7-VUOTIAILLE
 
 
Esitysajat
Ke 14.11. klo 9.00 Tietomaa | KOULULAISNÄYTÖS
To 15.11. klo 11.00 Plaza 1 | KOULULAISNÄYTÖS
To 15.11. klo 18.30 Plaza 4

Leave a comment