Outo ja erikoinen rakkauselokuva

– Ei, siinä ei ollut onnellinen loppu.
– Miten se noin oudosti loppui?
– Erikoinen.
– Siinä olisi pitänyt olla sellainen Vuoden kuluttua -osuus lopussa.
 
Belgialaisen Rosie ja Moussa -elokuvan loppu hämmensi sanataidekoulun 9-vuotiaita leffakriitikoita. Moni oli sitä mieltä, että elokuva olisi voinut jatkua vielä pidempään. Elokuva on sanataidekerholaisten mielestä hassu, erikoinen ja outo rakkauselokuva. Sanataidekerholaiset mietiskelivät, mitä tarinassa olisikaan voinut tapahtua, jos se olisi jatkunut vielä.
 
– Oli loppu kuitenkin vähän onnellinen, pohtivat tytöt. – Olihan se kuitenkin onnellista, kun Rosie lopulta uskalsi mennä lavalle. – Niin ja pussata Moussaa poskelle. – Yh, se oli ällöttävää, eräs naurahtaa.
 
Rosie ja Moussa -elokuvassa on sekä jänniä että hauskoja kohtia.
– Se riitakohta on kyllä jännä, ja Rosien äiti on jääräpää! – Ja sekin, kun Rosie heitti lumisadepallon seinään. Moni sanataidekerholainen ajattelee lämpimästi kahvilakohtausta, jossa Rosie syö isänsä kanssa pannaria. – Siinä niillä on niin hyvä mieli, eräs sanataidekerholainen summaa.
 
Kaikkein mieluisimpia henkilöitä sanataidekerholaisten mielestä ovat tietysti päähenkilöt eli Rosie ja Moussa. Ehdoton suosikki taitaa kuitenkin olla meidän kaikkien mielestä Titus – Moussan koira eli kissa eli koira eli kissa. Kissa vai koira? Käy itse tarkistamassa.
 
 
9-vuotiaiden sanataidekerho eli Senni, Friida, Alisa, Hilma, Henna, Kerttu, Silla, Lilja, Noomi, Jooa, Miili ja Uuti sekä Kati
 
 
ROSIE & MOUSSA
Belgia 2018, 90 min
Suositus: Yli 9-vuotiaille

Leave a comment