Supersankarimarsu apuun silakoiden sabotaasiin!

Marsu saattaa kuulostaa kummalliselta supersankarilta. Kukapa ajattelisi niissä olevan paljonkaan sankariainesta?
 
Supermarsu-elokuva vie katsojan epätavallisen sankarin seikkailuihin. Sanataidekoulun 10–11-vuotiaiden sanataideryhmä kävi tiistaina katsomassa Supermarsu-elokuvan. Mikä parasta, illan Supermarsu-näytöksessä oli paikalla myös itse Paula Noronen. Hän on Supermarsu-kirjasarjan kirjoittaja ja elokuvan toinen ohjaajista. Noronen kertoi valinneensa supersankariksi marsun juuri siksi, että moni ei ajattele niissä olevan sankariainesta. Niissäpä onkin Norosen mukaan paljon salaista voimaa.
 
Elokuvassa Emilia saa lemmikikseen marsun ja nimeää sen Marsu-Haloseksi. Lemmikkimarsu puraisee Emiliaa sormeen ja jo seuraavana yönä Emilia huomaa saaneensa supersankarimarsun voimat. Samaan aikaan merenpoukamassa on meneillään kalabaliikki – silakoiden sabotaasi. Emilian täytyy rauhoittaa silakat ja ratkaista Itämeren tilanne. Supermarsuna olo opettaa Emilialle myös yllättäviä asioita ystävyydestä ja rohkeudesta.
 
Elokuvan jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus jutustella Norosen kanssa ja Noronen kertoi Supermarsusta ja kirjailijantyöstä. Yleisössä oli paljon innokkaita kysyjiä ja elokuva kirvoitti myös spontaaneja kommentteja. Erään katsojan mielestä jättiläissupermarsu oli elokuvassa erityisen hauska ja toinen taas koki ruotsalaisittain puhuvat silakat hupsuiksi. Keskustelutilanne oli energinen ja innostava, ja yleisöä kiinnosti erityisesti, mistä Noronen saa ideansa kirjoittaessaan.
 
Sanataidekerholaisia ja ohjaajia totta kai ilahdutti kirjojen ideoimiseen, kirjoittamiseen ja julkaisemiseen liittyvät vinkit. Noronen kehotti kaikkia tarkkailemaan tarkasti ympäristöään ja erityisesti lukemaan. Myös moni Norosen idea on nimittäin saanut alkunsa ympärillä olevista ihmisistä ja aidoista tapahtumista. Lukeminen puolestaan kehittää mielikuvitusta, joka on avain omaan luomisprosessiin. Kun ympäristön tarkkailu, mielikuvitus ja istumalihakset yhdistetään, ollaan jo lähellä ideoiden syntymistä ja toteutumista. Noronen esimerkiksi ehdotti, että lavan poikki juosseen punasaappaisen tytön saappaat voisivat olla sellaiset, joilla voisi pomppia erityisen pitkiä matkoja.
 
 
Elokuvaa oli katsomassa ja kysymyksiä kyselemässä Toivo, Eppu, Pihla, Martta ja Asmo sekä ohjaajat Mari ja Ainokaisa.
 
 
SUPERMARSU
Suomi 2018 85 min
Englanninkielinen tekstitys
Ohjaus: Joona Tena
SALLITTU KAIKENIKÄISILLE
 
 
Esitysajat
Ti 13.11. klo 9.30 Valvesali, paikalla kirjailija Paula Noronen | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS | VIITOTTU NÄYTÖS
Ti 13.11. klo 11.00 Plaza 1, paikalla kirjailija Paula Noronen | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS
Ti 13.11. klo 18.00 Valvesali, paikalla kirjailija Paula Noronen
Ke 14.11. klo 11.15 Plaza 1, paikalla kirjailija Paula Noronen | KOULULAIS-/ PÄIVÄKOTINÄYTÖS

Leave a comment