Uhkarohkea seikkailu

Saksalainen Uskalikko-elokuva kertoo Lea-tytöstä joka kaipaa toimintaa ja haasteita. Vanhoista kavereista on tullut tylsiä ja Lea päättää hankkia poikajengin luottamuksen. Lea kohtaa myös muita haasteita kuin poikajengiin mukaan pääsemisen.
 
Elokuvan juoni on hyvin suunniteltu. Tulkinta on selvä ja juoneen pääsee mukaan helposti. Elokuva kertoo sitkeydestä, ystävyydestä, uhkarohkeudesta tai pikemminkin rohkeutensa näyttämisestä ja esteiden voittamisesta.
 
Kun kuulin elokuvasta ensimmäisen kerran, se ei tuntunut puhuttelevan minua, mutta menin kuitenkin katsomaan sen. Ja se kannatti! Elokuvassa on hyviä aineksia, joilla saa rakennettua katsojalle ainutlaatuisen elämyksen.
 
Elokuvassa tuli esiin jännittäviä kohtauksia, joissa tapahtui yhtä ja toista. Musiikkia ei ollut paljon, eikä tarvitsekaan olla. Päinvastoin! Ne musiikkikohtaukset, joita elokuvassa nähtiin ja kuultiin, oli sijoitettu erinomaisesti kohtauksiin ja olotiloihin.
 
Suosittelen elokuvaa yli 9-vuotiaille, sillä siinä oli huimia ja jännittäviä kohtauksia, sillä itseänikin jännitti pikkuisen yhdessä kohdassa. Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys, joten katsojan olisi hyvä osata lukea.
 
 
Touko Hukkanen
10-11-vuotiaiden sanataideryhmä
 
 
USKALIKKO
saksa 2017 67 min
Ohjaus: Joya Thome
Osissa: Lisa Moell, Denny Moritz Sonnenschein, Salim Fazzani, Ivo Tristan Michligk, Moritz Riek Elias Sebastian, Mex Schlüpfer, Cornelius Schwalm, Til Schindler, Frederik Schindler
SUOSITUS: YLI 9-VUOTIAILLE
 
Esitysajat
Ti 13.11 klo 11.30 Valvesali | KOULULAISNÄYTÖS
Ti 13.11. klo 19.15 Plaza 5
Ke 14.11. klo 10.45 Plaza 2 | KOULULAISNÄYTÖS

Leave a comment