Potterin paluu

J.K. Rowling, John Tiffany ja Jack Thorne:
Harry Potter ja kirottu lapsi
Tammi, 2016
 
 
J.K. Rowlingin, John Tiffanyn ja Jack Thornen yhteinen kirja Harry Potter ja kirottu lapsi kertoo Harry Potterin lapsesta, Albus Potterista sekä Draco Malfoyn pojasta, Scorpius Malfoysta, yhdeksäntoista vuoden jälkeen. Kirjan aihe on mielenkiintoinen, koska luvassa on uusia seikkailuja uusien henkilöiden kanssa. Esim. Harry tulee kamppailemaan menneisyytensä kanssa ja hänen arpeensa alkaa sattumaan jälleen kerran. Albus lähtee karkuteille Scorpiuksen kanssa ja he saavat aikaan aikamoisen sekamelskan.
 
Kirja on mielestäni kiinnostava, koska se tehtiin alkuperäisesti näytelmäksi. Kirjaa oli aluksi vaikea lukea, mutta sitten siihen tottui. Kirjaa oli vaikea lukea, koska siinä ei kerrottu niin tarkasti yksityiskohtia, että missä tai mitä joku teki jotakin tai miksi teki sitä.
 
Kirjan päähenkilöitä ovat Albus Potter ja Scorpius Malfoy, muita tärkeitä henkilöitä ovat Harry Potter, Draco Malfoy, Delfi ja muita jotka ovat näkyneet Harry Potter -sarjoissa. Hermione ja Ron ovat naimisissa ja heillä on kaksi lasta, Hugo ja Rose. Harrylla ja Ginnylla on kolme lasta, Lily, Albus ja James. Tarinan hahmot eivät ole muuttuneet paljon tässä kirjassa.
 
Pidin eniten kirjassa siitä, että Albus lajiteltiin Luihuiseen, koska muuten hän ei olisi tavannut Scorpius Malfoyta. En pitänyt siitä, että Harry yritti pitää Albuksen pois Scorpiuksen luolta. Se teki minut vähän surulliseksi ja se oli väärin, koska pojilla ei ollut muita ystäviä.
 
Kirja sopii todennäköisesti kaikille, jotka pitävät fantasiakirjoista tai -näytelmistä tai, jos on vain tykästynyt Harry Potter -sarjoihin. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät fantasiasta.
 
Minun mielestäni kirjassa/näytelmässä kaikki oli tehty hyvin! Itse pidin tästä todella paljon, toivottavasti sinäkin tulet lukemaan sen joku päivä!
 
 
Janica Repo
 
 
Janica suoritti yhdeksäsluokkalaisille kuuluvan tet-jaksonsa sanataidekoulussa syyskuussa 2018.

Leave a comment