Juju on siinä, ettei piittaa

Sally Green: Puoliksi paha
Gummerus, 2014
 

Puoliksi paha on Sally Greenin kirjoittama valloittava kirja, joka kertoo nuoren pojan selviytymistarinaa. Teos on trilogian ensimmäinen osa ja samalla Greenin esikoisromaani. Kirja on kustannettu Gummeruksen Kustannus Oy:n toimesta vuonna 2014.
 
Nathan Bryn on tummasilmäinen poika, jonka äiti on itsemurhan tehnyt parantaja ja isä karkuteillä oleva murhaaja. Poika on siis puoliksi valkoinen, puoliksi musta noita. Siksi Nathanilla on vaikeaa elää salaisessa noitayhteisössä, jossa mustat noidat ovat lähes kokonaan tuhottu neuvoston toimesta. Terä on koko ajan Nathanin kaulalla, koska häntä pelätään. Poika on kuitenkin vahva, viisas ja vikkelä. Hän vetää magneetin lailla seikkailuja puoleensa, mutta löytää aina keinon selviytyä. Nathan on sisältä särkynyt, mutta juju on siinä, ettei piittaa.
 
Hyvä kirja herättää tunteita ja vie mukanaan. Tämä teos teki niin: ahmin 378 sivua kahdessa päivässä. Lukemisen jälkeen jäi hieman tyhjä olo. Itketti, nauratti eikä oikein tiennyt, miten pitäisi olla. Kirja laittoi miettimään ja herätti paljon kysymyksiä sekä ajatuksia niin juoneen kuin omaan elämäänikin liittyen. ”Miksi teit noin? Tässä asiassa olemme samanlaisia. Älä luota häneen!” 
 
Kirja on välillä hidastempoinen ja toisinaan sanat vain kiitävät eteenpäin. Vaihtelevaisuus tuo lisäpotkua. Suosittelen tätä teosta kaikille pohtijoille, nuorille ja vanhoille. Jos Nälkäpeli ja Harry Potterit miellyttävät, ei tämä kirja jätä kylmäksi. Kansien väliin kätketty seikkailu värisyttää vieläkin. 
 
 

Oona Kälkäjä
 

Oona harrastaa sanataidetta Siivekkäät-ryhmässä ja hän suorittaa syyskuussa 2018 viikon tet-jakson sanataidekoulussa

Leave a comment