Kohti Unikudelmia, osa 4

Yksi tärkeä tekijä Unikudelmien taustalla on Tiina Paaso, oululainen kuvataiteilija, joka toimii näyttelytuotannossa sekä tuotantoassistenttina että kädentaitajana.

Hänen työnsä Unikudelmien parissa alkoi viime syyskuussa.

 

– Aloitin hankkimalla nettidivareista ja -huutokaupoista ison kasan vanhoja kirjoja, joihin Unikudelmia-näyttely perustuu. Yhden harvinaisen alkuperäispainoksen esimerkiksi löysin eräästä hollantilaisesta antikvariaatista. Myös erilaisten esineiden, tarvikkeiden ja materiaalien metsästys ja hankinta kuuluvat työhöni.

– Tuotantoassistenttina teen lisäksi näyttelyn budjetti- ja projektiseurantaa, olen yhteydessä eri tahoihin ja teen kaikkeni, jotta projekti etenee. Aiemmin olen toiminut myös sisällönhallinnan ja taloushallinnon tehtävissä, ja Unikudelmissa pystyn laajasti hyödyntämään kokemustani ja osaamistani.

 

Nyt, alun suunnittelun ja hankintojen jälkeen, on päästy kunnolla valmistamaan myös näyttelyyn tulevia elementtejä: Lavasteita rakennetaan, esineitä tuunataan ja tarpeistoa valmistetaan käsityönä.

 

– Tällä hetkellä itselläni on työn alla mm. Oili Tannisen Nunnu-kirjan hahmon professori Prillin parta, jota virkkaan villalangasta ja pellavakuidusta, Paaso kertoo.

 

– Kaikki projektin vaiheet ja työt ovat olleet tosi mielenkiintoisia! On mahtavaa olla mukana tällaisessa isossa tuotannossa ja nähdä sen rakentuminen ensin suunnitelmissa ja lopulta valmiiksi elämysnäyttelyksi esine ja elementti kerrallaan. Työryhmässä on inspiroiva henki ja omaa luovuuttaan ja kekseliäisyyttään saa käyttää rajoituksetta.

 

Entä mitä odotat valmiilta näyttelymaailmalta?

 

– Huikeaa matkaa kirjojen valve- ja unimaailmoihin!

 

Maaria

Leave a comment