Sukelluksia roolihenkilön elämään

Elokuvafestivaalille saapuu vieraaksi 14-vuotias nuori saksalaisnäyttelijätär Flora Li Thiemann, jonka kaksi elokuvaa Nellyn pako ja Lumikuningatar ovat päässeet tämän vuoden ohjelmistoon mukaan. Nellyn pako kilpailee lastenkilpasarjassa ja Lumikuningatar on osa Satuhyrrää. Lumikuningatar on siinä mielessäkin kiinnostava, että se on osittain kuvattu Suomessa. Tässä Flora Thiemann vastaa sanataidekoulun Siivekkäät-ryhmän tyttöjen kysymyksiin elokuvan tekemisestä ja Suomen matkasta.

 

 

1. Miten sinusta tuli näyttelijä? Miten pääsit näyttelijäksi oikeisiin elokuviin?

Minä olen aina tykännyt kovasti näyttelemisestä. Pääsin jo pienenä mukaan roolituspalveluun, jonka avulla olen saanut rooleja useista elokuvista.

 

2. Mikä on kaikkein kivointa näyttelemisessä? Ja mikä kaikkein vaikeinta?

Minusta kaikkein kivointa elokuvien tekemisessä on se, kun voi mennä tavallaan sellaisen ihmisen nahkoihin, joka on aivan erilainen kuin itse. Näyttelemisessä saa mahdollisuuden hetken aikaa elää ja uppoutua jonkun toisen elämään aivan kokonaan. Mutta se on kyllä toisaalta myös kaikkein vaikeinta – varsinkin jos roolihenkilön elämä eroaa kovin paljon omasta elämästä. Silloin pitää tehdä kovasti töitä ja antaa roolille aikaa hahmottua. Erityisesti siinä tapauksessa, jos roolihahmon elämäntilanne on vaikkapa tosi vaikea.

 

3. Oletko näytellyt myös muissa elokuvissa Nellyn pako ja Lumikuningatar-elokuvan lisäksi?
Olen näytellyt isompia rooleja myös muissa saksalaisissa elokuvissa, kuten Sputnik, Tigermilch (Tiikerinmaitoa), Der verlorene Bruder (Kadonnut veli) ja Frühlingskind (Kevätlapsi). Muissa elokuvissa olen näytellyt pienempiä  sivuosia. En osaa sanoa, mikä on oma suosikkifilmini. Tykkään niistä kaikista, mutta jokaisesta vähän eri syystä.

 

4. Näyttelet pääosaa elokuvassa Lumikuningatar, joka on kuvattu osittain Suomessa. Mitä pidit Suomesta ja mikä on mukavin muistosi Suomen reissulta? Opitko suomea matkasi aikana?

Tykkäsin kovasti Suomesta. Ihastuin erityisesti suomalaiseen maisemaan ja luontoon. Suomessa oli matkani aikana kauhean kylmä. Kuvaukset tehtiin pääosin ulkona ja silloin kyllä paleli. Kuvauksista on nyt pari vuotta, mutta kauneimmat muistot liittyvät juurikin maisemaan ja lumeen. Minusta oli tosi hassua, että poroja saattoi nähdä missä vaan vapaana juoksentelemassa.  En minä oppinut suomea. Reissuni oli kielen oppimiseen liian lyhyt.

 

5. Mistä unelmoit? Mikä on haaveammattisi?

Kaikkein eniten haluaisin näyttelijäksi. Se on haaveammattini numero yksi. Tiedän, että ammatti on vaikea ja raskas, ja siksi minun täytyy miettiä vielä myös muita vaihtoehtoja. Se on joka tapauksessa unelmani

 

6. Mikä on lempivärisi?
Harmaa ja sininen ovat lempivärejäni.

 

7. Tykkäätkö lukea? Mikä on suosikkikirjasi?
Luen kirjan loppuun saakka vain, jos se on tarpeeksi jännittävä ja mukaansa tempaava. Muutoin en jaksa lukea tarinaa eteenpäin vaan se jää kesken. En osaa nimetä mitään tiettyä lempikirjaa – jännittävät kirjat ovat parhaita

 

8. Onko sinulla lemmikkiä? Mikä on lempieläimesi?
Minulla on kaksi kissaa ja kaniini. Lempieläimeni on susi.

 

Siivekkäät eli Olivia, Kaisa, Edith, Oona O., Karoliina, Fanni, Oona K., Aada, Milla, Jenny, Emmi, Hertta, Saga ja Anna-Reetta sekä Kati

 

NELLYN PAKO
Saksa 2016  98 min
Suomen- & englanninkielinen tekstitys
SUOSITUS: YLI 8-VUOTIAILLE

 

Esitysajat:
ti 15.11. klo 18.00 Plaza 4
ke 16.11. klo 11.00 Plaza 1
to 17.11. klo 8.45 Plaza 2

 

Näyttelijä Flora Thiemann vierailee kaikissa näytöksissä

 

 

LUMIKUNINGATAR
Saksa, Suomi 2015  91 min
Suomenkielinen versio
SALLITTU YLI 7-VUOTIAILLE

 

Esitysajat
ke 16.11. klo 8.45 Plaza 2, vieraana näyttelijä Flora Thiemann
pe 18.11. klo 9.00 Plaza 1, vieraana näyttelijä Flora Thiemann
la 19.11. klo 12.15 Pakkalan sali

 

vilma_logo

 valokeila_logo

 

 

Leave a comment