Teinitähteyden kulisseissa

Pakolla parrasvaloihin

 

Dokumenttielokuva Pakolla parrasvaloihin kertoo tyttöbändistä nimeltä 5Angels. Viiden teinitytön muodostama yhtye on kotimaassaan todella suosittu. Keikat ovat täynnä kiljuvia faneja ja teinitähtien kasvoilla myydään kaikkea aina saippuasta virkistysjuomiin. Sirkusta pyörittää bisnesmies ja manageri Michal Mertlin, jonka tytär Nikola on yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen.

Dokumentissa päästään kurkistamaan viihdemaailman kulisseihin ja seuraamaan tyttöjen harjoituksia. Kamera taltioi niin suurmusikaalin pieleen menevät treenit kuin yhtyeelle elintärkeät promootiokeikatkin. Tästä huolimatta itse 5Angels jää dokumentissa sivuosaan. Kaiken huomion vie nimittäin manageri Mertlin, joka piiskaa tyttöjä kohti suurempia esiintymislavoja. Hän täyttää tyttöjen kalenterit kissanristiäisillä ja televisioesiintymisillä, eikä yksiäkään harjoituksia saa jättää väliin. Manageri arvostelee jatkuvasti tyttöjen ulkonäköä ja ohjailee heidän sanomisiaan.

Kiinnostavinta dokumentissa ovatkin kohtaukset, joissa teinitähdet puhuvat ilman manageriaan. Kuin vahingossa tytöt paljastavat julkkiselämän nurjat puolet ja rikkovat kiiltokuvamaisen imagon, jonka taustatiimi on heille luonut. Olisin suonut lisää minuutteja myös 5Angelsin jäsenten perheille. Vanhempien kriittiset kommentit lastensa tähteydestä ja managerin toiminnasta sekoittavat mukavasti pakkaa.

Pakolla parrasvaloihin ei ota suoraan kantaa lapsitähtibisnekseen, mutta herättää kuitenkin ajatuksia aiheesta. Onko hyväksyttävää heittää lapsi musiikkimaailman pyöritykseen? Mitä tapahtuu, jos tähteys yhtäkkiä katoaa? Entä millaiset vaikuttimet on henkilöllä, joka lähtee mukaan lapsitähtitehtailuun? Lahjakkaita ja suloisia 5Angelsin tyttöjä seuratessa aloin kovasti miettiä sitä, kenen unelmaa he oikein toteuttavat. Onko 5Angels ennen kaikkea tyttöbändin managerin henkilökohtainen projekti ja tulonlähde?

 

Olivia Olamba,

Kameleontti

 

 

PAKOLLA PARRASVALOIHIN

Tšekki 2013

68 min. Yli 12-vuotiaille.

 

Esitykset:

La 12.00 Plaza 5

 

 

Festarilogo

Leave a comment