Hahhahhaa, hauskoja elokuvia!

”Minun suosikkihahmo oli kyllä se haamu”, tuumaa Martti. ”Sama juttu”, toteaa Niila. ”Minä kyllä tykkäsin niistä pikkupupuista”, summaa Silla – ”ja minä siitä kissasta, joka asui mökissä”, jatkaa Lilja. Jokaisella 5–6-vuotiaalla sanataidekerholaisella oli oma suosikkihahmonsa Naperokino 2:n lyhytelokuvissa. Melkein jokainen meistä haluaisi nähdä ainakin jonkun neljästä elokuvasta uudelleen. Useimmat kerholaiset innostuivat eniten joko Haamusen hetkestä (Latvia – Viro 2014) tai Kissan kämppiksistä (Puola 2013).

”Se oli kyllä hassua, että elokuva oli kokonaan tehty muovailuvahasta”, muistelevat kerholaiset. ”Kaikkein hauskinta haamuelokuvassa oli, kun se tyttö sylki maitoa – ja sitten se haamu sylki takaisin”, hekottavat lapset. ”Lopulta ne kyllä tykkäs toisistaan ja niistä tuli kavereita.”

Kissan kämppikset -elokuvassakin (Puola 2013) oli mukana ystävyyttä. ”Ensin puput tuli sinne mökkiin, mutta sitten niistä tuli kissan kavereita”, mietiskelevät sanataidekerholaiset. Elokuvassa oli monia huvittavia kohtia: ”Se oli kyllä hassua, että hiiri söi kissanruokaa. Ja se, kun se jahtasi sitä herätyskelloa!”

Mirkun leija -elokuvassa (Viro 2013) vitsikästä sanataidekerholaisten mielestä oli se, kun kana lensi leijalla. Pojan jääminen puuhun roikkumaan nauratti myös monia. Hauskalta näytti sekin, kun kana kiipesi omin jaloin puuhun.

Moni kerholainen suosittelisi Naperokino 2:n elokuvia pikkuveljilleen. ”Niitä olisi kiva käydä katsomassa myös äidin ja isosiskon kanssa”, tuumaa Okko. Mummulle, papalle ja serkuille niitä voisi myös lasten mielestä vinkata. Semmoinen meille myös tuli mieleen, että olisi pitänyt ottaa limpparia ja popparia mukaan.

 

5–6-vuotiaiden sanataidekerho

eli Lilja, Martti, Hilma, Silla, Maisa, Niila, Senni, Miili, Juho, Alisa ja Okko

 

 

KOOSTE 2 – NAPEROKINO

30 min. Suositus yli 3-vuotiaille.

 

LIMPPARIJUTTU, Viro 2013

KISSAN KÄMPPIKSET, Puola 2013

HAAMUSEN HETKI, Latvia – Viro 2014

MIRKUN LEIJA, Viro 2013

 

Esitykset:

Su 10.00 Studio

 

 

Festarilogo

Leave a comment