Odotuksista puoli kokemusta

Me ollaan menossa elokuviin! Kalenterissa on häämöttänyt jo muutaman viikon ajan päivämäärä elokuvalle Rocca muuttaa maailman ja nyt se ilta on täällä! Elokuvakokemus itsessään (itkuine, nauruine ja herkkuineen) sekä jännittävä jälkipuinti on mitä parhainta antia. Mutta miksi tyytyä tähän, kun kokemuskoppaansa voi kipata myös odotustensa tunnelmat!
 
Istuimme elokuvaa edeltävällä viikolla alas tunnelmoimaan. Millaisia odotuksia meillä on elokuvalle? Mitähän siinä tapahtuu? Millainen on loppuratkaisu? Saakohan penkissä hykerrellä naurunpuuskissa vai pyyhitäänköhän silmäkulmista salaa kyyneleitä? Entäpä kun elokuva onkin aivan vieraalla kielellä?
 
Elokuvan päähenkilö on kuin nykypäivän Peppi Pitkätossu… Mitähän se tarkoittaa? Toivottavasti se olis ainakin vahva, nopea ja rohkea. Ehkä se pelastais kaikki! Hei mutta ne tyypithän puhuu siinä elokuvassa saksaa. Meistä kukaan ei taida puhua saksaa… Voiskohan siinä elokuvan aikana oppia vaikka vähän saksan kieltä? Toivottavasti se nyt ainakin olis jännittävä. Ja toivottavasti ei ala pissattaan kesken kaiken! Mitäs veikkaat elokuvan lopusta? Ehkä se on kuitenkin iloinen. Mutta ehkä myös vähän surullinenkin. Silleen liikuttava! Ja joo, ehkä joku vähän itkeekin.
 
Muutama vuosi sitten me myös keksittiin tosi kiva elokuvapeli, nimittäin elokuvabingo. Kokeilkaapa niin, että teette ennen elokuvaa bingoruudukon, eli neljä ruutua vierekkäin ja neljä allekkain. Sitten ruutu kerrallaan täytetään veikkauksilla. Aivonystyrät keksimis- ja höpsöttelyvaihteelle! Kuinkakohan monta kertaa elokuvassa joku kompastuu? Lentääkö joku kuumailmapallolla? Näkyykö elokuvan aikana hevonen? Aina kun joku veikkauksista käy toteen, saa ruksia sen ruudun. Bingonhan saa, jos saa neljä ruksia vierekkäin, allekkain tai viistoon. Miten kävi? Me aletaan olla jo tämän pelin asiantuntijoita, mepä saatetaan saada vaikka kaksi! Saapa nähdä.
 
 
Laura, Anni, Emppu, Ninni, Emilja, Helka, Heljä, Kerttu, Eveliina ja Linnea
8-9-vuotiaiden sanataideryhmä
 
ROCCA MUUTTAA MAAILMAN
Saksa 2019 102 min
Tekstitys: suomi, englanti
SUOSITUS: YLI 8-VUOTIAILLE
 
ESITYSAJAT:
Ke 20.11. klo 18.30 Plaza 4

Leave a comment