Festivaaliviikolla tapahtuu

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali kutsuu kanssaan juhlahumuun ja monenlaisiin oheistapahtumiin. Tavattavissa on elokuva- ja kirjailijavieraita läheltä ja kaukaa, ja tarjolla on myös erilaisia työpajoja, kilpailuja ja näyttelyjä.  Festivaalilla voit törmätä myös itse Supermarsuun omassa pörröisyydessään.

 
Festivaalin avajaiselokuvana Valvesalissa nähdään virolainen Pikku toveri maanantaina 12.11. klo 18. Kannattaa kuitenkin jo saapua elokuvan etkoille kahvila Konst o. deliin puolta tuntia aiemmin, sillä paikalle on järjestetty monenmoista hauskaa puuhaa: supersankarimaskin askartelua, virtuaalitodellisuuselokuvaa ja elokuvavisailua. Paikalle saapuu myös Supermarsu-elokuvan käsikirjoittaja ja kirjailija Paula Noronen.

 
Noronen on tavattavissa myös tiistaina 13.11. kello 18 Valvesalissa nähtävän Supermarsun näytöksen yhteydessä.  Keskiviikkona 14.11. puolestaan ohjaaja Mari Rantasila saapuu vieraaksi Puluboin ja Ponin leffaan, joka nähdään Plaza 4 -salissa kello 18.30.

 
Oulun pääkirjaston tapahtumatila Laiturilla järjestettävä Non stop -tapahtuma 360° VR antaa mahdollisuuden tutustua virtuaalitodellisuuteen. Koettavissa on virtuaalikirjasto, Elevator Puzzle -minipeli sekä ranskalainen Kersantti James -lyhytelokuva, jossa lelut heräävät eloon yöaikaan (suositusikäraja 9). Laita virtuaalilasit päähän ja sukella rinnakkaistodellisuuteen! Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on avoinna keskiviikkona 14.11. klo 12–17 ja torstaina 15.11. klo 9–15.

 
Festivaalilla kilpailevat elokuvat palkitaan Valvesalissa lauantaina 17.11. klo 14.00. Puolta tuntia ennen luvassa on kaikenikäisiä innostavat etkot Konst o. delissä: elokuvahahmokisassa voi pukeutua haluamakseen elokuvahahmoksi. Kaksi parasta pukeutujaa palkitaan. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua.

 
Kannattaa muistaa myös elokuvafestivaaliin liittyvät näyttelyt: Oulun pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla on nähtävillä Kirjasta elokuvaksi -näyttely, jossa esiin on nostettu valkokankaalle päätyneitä teoksia tämän vuoden festivaalin osalta. Näyttely on pystyssä festivaaliviikon sunnuntaihin asti. Valveen Sarjakuvagalleriassa voi puolestaan ihastella Virolainen lastenelokuva -julistenäyttelyä.

 
Lisää festivaaliviikon tapahtumia löydät täältä.

 
Nähdään festarihulinoissa!

 

 

Riika

Leave a comment