Kohti Unikudelmia, osa 6

Lumottujen sanojen vuoden 2017 kuvittaja Satu Kontinen on merkittävä taiteilija myös Unikudelmia-näyttelyssä.

 

Kontisen kuvittama ja Laura Ertimon kirjoittama teos Yö – kirja unesta ja pimeän salaisuuksista on yksi Unikudelmien kirjoista – ja alkusysäys sille, että Kontinen päätyi mukaan muutenkin.

 

– Alun perin Anna oli minuun yhteydessä syksyllä juuri Yö-kirjaan liittyen. Yhteistyö kuitenkin paisui kuin pullataikina. Minua pyydettiin tekemään festivaalin ja näyttelyn julisteet, ja kuvituksiani on kokonainen nurkkaus esillä Unikudelmissa. Lisäksi pääsen kuin pääsenkin mukaan avajaisiin, jossa maalaan livenä Tähtisumuvaunua.

– Näyttelyn tekemisessä mukana oleminen on ollut tosi ihanaa. Olen työskennellyt vuosien varrella monentyylisen organisaatioiden kanssa, ja Valveella ja Lumotuissa sanoissa on mahtava tekemisen meininki. Kaikki ovat innostuneita siitä, mitä ovat tekemässä, ja homma on silti hallussa.

 

Valmiin näyttelymaailman kohtaaminen on jännittävää myös Kontisesta.

 

– En ole ollut mukana varsinaisessa näyttelysuunnittelussa, joten en tiedä, mitä odottaa. Tietysti mieleeni on rakentunut tietynlainen kuva siitä, millaista Unikudelmissa voisi olla. On tosi jännä päästä pian näkemään, kohtaako mielikuvani todellisuuden!

– Olen myös otettu siitä, että työtäni on nostettu esiin Lumottujen sanojen vuoden 2017 kuvittajana. Se on minulle iso kunnia, ja on mahtavaa, että ehdin mukaan avajaisiin.

 

Tervetuloa Satu! Nähdään lauantaina.

 

Satu Kontinen on helsinkiläinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja, jonka töitä voi seurata parhaiten somessa; hänet löytää Instagramista ja Facebookista nimellä ”satukala”. Kontinen suunnittelee ja valmistaa myös mm. kankaita ja paperituotteita, joita tulee myyntiin lumottujen sanojen Pop up -kirjakauppa Kirjavaan.

 

Maaria

 

SatuK_pieni2

 

 

Leave a comment