Koskettava seikkailutarina

Linnut, ystävyys, ihana, koskettava, haikea, surullinen (vähän), lintu, seikkailu…

Näillä sanoilla Siivekkäät-sanataideryhmän tytöt kuvailevat elokuvaa Lintuparatiisi. Lintuparatiisi kertoo kahden tytön ystävyydestä ja yhteisestä seikkailusta. Cathy saa isältään syntymäpäivälahjaksi munan, josta kuoriutuu ankanpoikanen. Kuoriutumisen näkee sattumalta Cathyn ystävä Margaux ja siksi ankanpoikanen alkaa pitää Cathyn ystävää äitinään.

Ystävän vanhemmat eivät halua pitää ankkaa vaan vievät sen ankkatarhaan. Tytöt haluavat pelastaa eläimen, koska ankkatarhalla lintu joutuisi lopulta tapetuksi. Ystävykset tahtovat viedä linnun lintuparatiisiin, jonne pääseminen onkin melkoinen suoritus. Varsinkin siksi, että Margaux on pyörätuolissa.

Useimpien meistä mielestä paras kohta Lintuparatiisi-elokuvassa on ankan kuorituminen, ja tietysti elokuvan onnellinen loppu. Lopusta tekee koskettavan ystävysten yhteinen onni linnun puolesta ja kotiinlähtö.
Joidenkin mielestä elokuva loppuu ehkä vähän kesken.

Moni asia elokuvassa jää askarruttamaan: Mitenköhän linnulle lopulta käy? Selviääkö se luonnossa? Mikä sairaus Margaux´lla mahtaa olla? Miksi hän on pyörätuolissa? Mitenköhän tytöille käy, kun he pääsevät kotiin?

Elokuvan tarina on koskettava ja hyvä. Musiikki on liikuttavaa, ja se sopii hyvin tarinaan. Musiikit korostavat hienosti tarinaa. Elokuvan maisemat ovat kauniita.

Elokuvasta kertoivat Siivekkäät eli Lotta, Milla, Karoliina, Edith, Aada, Saga, Fanni, Oona K., Oona O., Hertta ja Olivia.

 

NÄYTÖKSET:

Lintuparatiisi
Belgia 2015, 84 min
yli 8-vuotiaille
Pe klo 10 – Valvesali
La klo 10 – Pakkalan sali

 

VALOKEILA_LOGO_PIENI

 

 

Festarilogo

Leave a comment