Tanssitaan

Siivekkäät eli 10–13-vuotiaiden sanataideryhmä kirjoitti leffafestarin kynnyksellä tunnelmia elokuvamusiikeista. Inspiraatioita teksteihin antoivat musiikit elokuvista Pikkumafioso sekä Hevisaurus. Elokuvien esitysajat leffafestariviikolla löydät tekstin lopusta.

 

Vanha ehkä jopa ikäloppu kerrostalo kaupungin kupeessa, harmaa betonista tehty iso möhkäle. Seinässä halkeamia ja pikkuhiljaa ylöspäin hiipivä vihreä homeraita viimeistään karkottaa muuttajan. Ehkä siksi kerrostalo on niin yksinäinen, mutta ymmärtäähän sen en itsekään muuttaisi sinne. Onneksi talolla on muistoja…

Niistä ihanista aurinkoisista päivistä kun lapset keinuivat pihalla ja äidit antoivat vauhtia. Nyt keinutkin on rapistuneet ja ruostuneet, ei niissä halua edes varis istua. (Fanni)

 

Kirahvilla on yksinäiset bileet.
Kirahvi ei halua soittaa muuta kuin jazzia ja tanssia jazzia. Sen takia kukaan
muu kirahvi ei tule sinne, kun kaikki vain tykkäävät popista. Siellä syödään
mangotuotteita. Musiikki alkaa loppua
mutta sitten Tomu pölisee ja norsu
soittaa kärsällään musiikkia. (Edith)

 

Ankka
Hyppii rytmissä
Ei maista mitään
Se haistaa puut
ja kuulisi järven
äänet (Saga)

 

Tiesitkö että on olemassa hissi siili orava toukka yksi karvais sarvi majava joka haisee kaali maissi keitolle ja steppaa hississä kun et huomaa. (Emmi)

 

Siili tipsutteli oranssien, keltaisten ja kultaisten lehtien seassa talvipesää etsien. Löydettyään sen se käpertyi nukkumaan ja nukkui kevään koittoon asti. (Milla)

 

Norsu joka tallustellen käveli
haistoi tuulen ja maistoi uuden
tuoreen kookoksen.
Hän kuuli iloista linnun viserrystä ja
tanssi sen tahtiin. (Hertta)

 

Aamu valkenee. Siili herää, kuten aamukin. Se menee laulellen ulos, suuntaa keinulle puiselle. Ilmassa se maistaa ja haistaa kesän tuntua. Ja nyt se laulaa, täyttä kaulaa: “Kesä tullut on, nyt keinussa istun, kun jalat korkealle maasta nousee, ja maisema avautuu, edessä mun keltaisten lenkkitossujen!” (Sofia)

 

Olisin musta kissa, jolla olisi sateenvarjo kädessään ja musta silinteri päässään. Maistaisin aplodit kun liikkuisin tanssien ja välillä stepaten. Kuulisin torven soiton takanani ja kumartaisin kauniisti tanssini loputtua. (Oona K.)

 

NÄYTÖKSET:

Pikkumafioso
Alankomaat 2015, 106 min
Yli 8-vuotiaille
Ti klo 17.00 – Plaza 5
Ke klo 8.45 – Plaza 2
Pe klo 13.00 – Plaza 4
La klo 12.00 – Pakkalan sali

 

Hevisaurus
Suomi 2015,  85 min
Sallittu
Ma klo 18.30 – Plaza 2

 

VALOKEILA_LOGO_PIENI

 

Festarilogo

Leave a comment