Hurraa, suomalainen lastenkirjallisuus!

Täällä sitä pötkötellään Helsingin Virka Gallerian Tarinoiden puistossa. Näyttely esittelee valtavan kattauksen suomalaista nykylastenkirjakuvitusta – hienoa! Tuttujenkin kirjojen kuvitukset mykistävät värihehkullaan ja taidokkuudellaan. Esimerkiksi Sari Airolan, Mervi Lindmanin, Katri Kirkkopellon ja Laura Valojärven kuvitukset hyppäävät ihan uudelle tasolle originaaleina nähtyinä. Ja entäpä Anne Vaskon kollaasikuvitukset kirjaan Jellona suuri? Täyttä kolmiulotteista tekstiilitaidetta.

Pieni hurmaava elementti näyttelyssä on runollinen joulukalenteri, jonka ennenjulkaisemattomat runot ovat kahdenkan kirjailijan käsialaa. Kalenteria ihastellessamme tapasimme yhden sen tekijöistä: Tuula Korolaisen (apua, siis Tuula Korolaisen, suurta fanitusta ja sydämentykytystyä)! Hän kertoi, että joulukalenterin runoista julkaistaan kirja, jonka kuvittaa Virpi Penna. Varautukaa siis kirjapakettiin, rakkaat kummilapset.

Tarinoiden puisto -näyttelyn takana on Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry, jonka tavoitteena on perustaa Helsinkiin lastenkirjataiteeseen keskittyvä lastenkirjallisuustalo. Tarinoiden puisto on suuri kannanotto suomalaisen lastenkirjallisuuden puolesta. Sen on nähnyt yli 50 000 kävijää ja vieläkin ehtii: näyttely on auki vielä pari päivää! Kipinkapin Tarinoiden puistoon, eteläsuomalaiset sanataidekaverit.

 

Kati ja Anna

 

Mervi Lindmanin akvarelli kirjasta Siiri ja kadonnut tähti

Mervi Lindmanin akvarelli kirjasta Siiri ja kadonnut tähti

 

Sari Airolan kollaasikuvitusta kirjaan Metsän outo vieras

Sari Airolan kollaasikuvitusta kirjaan Metsän outo vieras

Leave a comment