Petyimme ja oletimme

Selma Vihlusen elokuva, Hölmö Nuori Sydän, sai ensi-iltansa vuonna 2018. Elokuva käsittelee 15-vuotiaan parin kamppailua raskauden yllättäessä. Kamppailu suurten elämää koskevien kysymysten parissa sekä yhteiskunnan asettamat paineet eri kansakuntia kohtaan varjostavat nuorten elämää.
 
Elokuvan käsittelemät aiheet tulevat katsojalle aivan yllätyksenä. On hienoa, kuinka elokuva käsittelee raskaita aiheita, jotka ovat arkipäivää meidän yhteiskunnassamme. Poliittisesti kantaaottavat kysymykset ja nuoren tytön harppaus lapsen saappaista aikuisuuteen sekä hieman ahdistava tunnelma sitoi kaiken yhteen.
 
Elokuva sai pohtimaan sitä, mikä saa ihmiset ajattelemaan, että vähemmistöjen oikeudet ovat vähäisemmät. Aloimme miettiä myös sitä, miten paljon aikuisen tai vanhemman mielipiteet vaikuttavat nuoren mielipiteisiin.
 
Elokuvan katselukokemus oli ahdistava ja painostava. Sali oli aivan täynnä, kaikki istuivat aivan hiljaa, eivätkä reagoineet tapahtumiin lähes mitenkään. Emme pitäneet elokuvasta, petyimme. Oletimme, että elokuva olisi käsitellyt itse asiaa mutta tuntuikin, että siinä oli vain junttimaista meininkiä ja persuilua. Elokuvan jälkeen vessassa tädit kehuivat elokuvaa suurin elein, ihmettelemme.
 
 
Aada Kiiveri, Edith Njoroge ja Hertta Inkala
Sanataideryhmä Siivekkäät

 
 
HÖLMÖ NUORI SYDÄN
Suomi 2018 102 min
Ohj. Selma Vilhunen
Tekstitys: englanti
SALLITTU: YLI 12-VUOTIAILLE
 
ESITYSAJAT
pe 22.11. klo 18.15 Plaza 3

Leave a comment