Pekka-pojan ja Rafun ystävyys

Kirahvikamuni-elokuvan on ohjannut Barbara Bredero. Elokuva kertoo Pekka-pojan ja Rafu-kirahvin ystävyydestä. Aluksi tuntui hassulta, että elokuvassa oli suomenkielinen mikrofonitulkkaus alkuperäisen puheen jälkeen. Lisäksi se oli hieman vaikeaa erottaa alkuperäisestä puheesta, mutta siihen tottui.
 
Olimme elokuvissa perheidemme kanssa ja kaikkia nauratti todella paljon. Kirahvikamuni elokuva on tosi hauska. Se alkaa lyhyellä animaatiolla Pekan syntymästä. Rafu, Pekan kirahviystävä syntyi samana päivänä kuin Pekka.
 
Pekka-poika on aloittamassa koulun. Hän haluaa ottaa kirahvi-kamunsa mukaan, mutta äiti sanoo, että kirahvit osaavat jo kaiken tarvittavan. Siksi Pekka-poika ei ottanut Rafua aluksi mukaan kouluun. Rafu tuli siitä surulliseksi, kunnes eräänä päivänä Pekka vei Rafun kouluun. Koulun pihalla tapautuu muutakin kummallista, mutta mitä? Sen saat selville katsomalla tämän hauskan elokuvan.
 
Meistä on kivoimpia kohtia ne, kun kaikista tulee ystäviä ja kun Rafun aitauksessa on heinäsota. Lempityyppimme, ovat Pekka-poika, Rafu ja isoisä. Muut päähenkilöt ovat Jone, äiti, isä ja koulun opettaja Nelli.
 
 
Maija Anttonen, 10–11-vuotiaiden sanataidekerho
Maire Inkala, Paulaharjun koulun sanataidekerho
 
 
KIRAHVIKAMUNI
Alankomaat 2017 74 min
Ohjaus: Barbara Bredero
Suomenkielinen mikrofonitulkkaus | englanninkielinen tekstitys
SUOSITUS: YLI 3-VUOTIAILLE

Leave a comment